FOOD
Service
k
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
26
Σ
τα μέσα Απριλίου
και στο πλαίσιο της
π ρ ω τ ο β ο υ λ ί α ς
«Ιδιωτική Συμμαχία
– Εθνική Επιτυχία»,
ξεκίνησε η διανομή των πρώ-
των σουπλά σε 4.500 ελληνικά
εστιατόρια της Αμερικής, που
είναι μέλη του οργανισμού Pan
Gregorians, για την προώθηση
της τουριστικής εικόνας της
χώρας στην αμερικανική αγο-
ρά. Σύμφωνα με δημοσίευμα
της εφημερίδας Το Βήμα, στα
μέσα Απριλίου ολοκληρώθηκε
η εκτύπωση δύο εκατομμυρίων
σουπλά στις ΗΠΑ, ενώ μέσα
στο έτος αναμένεται να τυπω-
θούν άλλα πέντε εκατομμύρια
σουπλά, με τον Ελληνοαμερι-
κανικό Οργανισμό Εστιατόρων
Pan Gregorian Inc. να έχει ανα-
λάβει να τυπώσει ιδία δαπάνη
επτά εκατομμύρια αντίτυπα έρ-
γων Ελλήνων ζωγράφων σε
σουπλά, τα οποία θα τοποθε-
τηθούν στα τραπέζια των
εστιατορίων των μελών του.
Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος
Καλούδης, γενικός διευθυντής
της εθελοντικής ιδιωτικής πρω-
τοβουλίας «Συμμαχία για την
Ελλάδα», στην εφημερίδα Το
Βήμα: «Αυτό που έχει ιδιαίτερη
σημασία είναι ότι όλοι λειτουρ-
γούμε σε εθελοντική βάση, δεν
έχει κομματική ταυτότητα και
κανείς δεν έχει πολιτικές βλέ-
ψεις». Η «Συμμαχία για την Ελ-
λάδα» αποτελείται από τους θε-
σμικούς φορείς του ευρύτερου
κλάδου της επικοινωνίας και
ανέλαβε το σχεδιασμό και την
υλοποίηση της δράσης, εξα-
σφαλίζοντας θεματολογία και
τους ανάλογους χορηγούς
(ΟΠΑΠ και Marathon Bank, θυ-
γατρική του Ομίλου της Τράπε-
ζας Πειραιώς), ώστε να μην
υπάρξει επιβάρυνση ούτε για το
Υπουργείο Πολιτισμού και Του-
ρισμού ούτε για τον Ελληνικό
Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).
«Για μία Ελλάδα
που διαρκεί»
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα
σουπλά που θα συναντούν οι
Αμερικανοί πελάτες των εστια-
τορίων απεικονίζουν περιοχές
της Ελλάδας μέσα από την
καλλιτεχνική ματιά 20 ζωγρά-
φων. Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες,
θέλοντας να συμβάλουν στην
προσπάθεια, παραχώρησαν τα
πνευματικά δικαιώματα δύο έρ-
γων τους, καθένα τα οποία
ανατυπώθηκε σε σουπλά. Οι
20 καλλιτέχνες είναι οι: Δάφνη
Αγγελίδου, Μαρία Αναστασίου,
Χρύσα Βέργη, Εριέττα Βορδώ-
νη, Μαρία Γιαννακάκη, Τάνια
Δημητρακοπούλου, Σοφία Κα-
λογεροπούλου, Ειρήνη Κανά,
Καλλιρρόη Μαρούδα, Μαρία
Φιλοπούλου και οι κ.κ. Δ. Αν-
δρεαδάκης, Σ. Γεωργιάδης, Κ.
Γεωργίου, Δ. Κούκος, Σ. Κουρ-
σάρης, Π. Μπελντέκος, Χ. Παλ-
λαντζάς, Α. Ραζής, Π. Σάμιος
και Δ. Σαρασίτης. Για την επι-
βράβευση των καλλιτεχνών
που πρόσφεραν τα έργα τους
για την υλοποίηση της πρωτο-
4.500 ελληνικά εστιατόρια στις ΗΠΑ συμμαχούν με εθελοντές και τονώνουν
την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού σε μία από τις κυριότερες
χώρες – πηγές προέλευσης τουριστών.
Η Ελλάδα…
σε σουπλά!
Μαθήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας
θέμα
Έργο της Μαρίας Φιλοπούλου.
Έργο της Δάφνης Αγγελίδου.