Page 60 - FS111

Basic HTML Version

Η στήλη «Νέοι και Γαστρονομία» αυ-
τού του τεύχους φιλοξενεί τον κ. Αλέξαν-
δρο Κομματίδη, διευθύνοντα σύμβουλο
της εταιρείας ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ.
Ποια είναι τα εδέσματα που κατά
κύριο λόγο προτιμούν οι κατανα-
λωτές της πόλης;
Ο Θεσσαλονικιός καταναλωτής είναι
καλοφαγάς και στην καθημερινή διατρο-
φή του δίνει βάση στην ποιότητα. Συν-
δυάζοντας την ποιότητα και τις προτιμή-
σεις του εν λόγω καταναλωτή, τα πέντε
κορυφαία προϊόντα στο Παραδοσιακό
είναι η μπουγάτσα με φέτα, η χωριάτικη
τυρόπιτα, το σουσαμένιο κουλούρι, η
κουρού τυρόπιτα και η γαλλική μπακέτα
με κοτόπουλο. Στο γλυκό κομμάτι προτι-
μάει το χειροποίητο ρυζόγαλο, την πα-
ραδοσιακή κρέμα βανίλια και τη Δούκισ-
σα, που είναι εκδοχή του κορμού με
λευκή ή μαύρη σοκολάτα.
Ποια είναι τα είδη των ροφημά-
των που συγκεντρώνουν τις προ-
τιμήσεις;
Ο καφές είναι μία καθημερινή κοινωνι-
κή συνήθεια και οι προτιμήσεις των κα-
ταναλωτών αλλάζουν ανά εποχή. Για πα-
ράδειγμα, το χειμώνα δημοφιλή ροφή-
ματα είναι ο καπουτσίνο, ο ελληνικός
καφές στη χόβολη, ο γαλλικός καφές, η
ζεστή Bitter σοκολάτα και ο διπλός αρω-
ματικός espresso.
Αν προσπαθούσατε να σκιαγρα-
φήσετε τον πελάτη ενός snack
café, ποια χαρακτηριστικά θα πε-
ριλάμβανε το προφίλ του;
Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που,
ομολογουμένως, έχει μία πολύχρωμη
παλέτα γεύσεων, η οποία καλύπτει και
τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο
πελάτης του «Παραδοσιακό» αναζητά
την ποιότητα και τη διαφορετικότητα. Ο
πελάτης αυτός μπορεί να είναι ο φοιτη-
τής που κάνει διάλειμμα από το πανεπι-
στήμιο για να φάει ένα σνακ, ο διευθυ-
ντής της τράπεζας για τον πρωινό καφέ
του, η μαμά που θα συναντήσει τις φί-
λες της για ένα γρήγορο μεσημεριανό
πριν πάρει τα παιδιά από το σχολείο, ο
παππούς που έχει βγάλει βόλτα το εγγο-
νάκι για μία ζεστή σοκολάτα και οι φίλοι
που πίνουν τον καθημερινό καφέ τους
όταν τελειώνουν τη δουλειά τους.
Για ποιους λόγους προτιμήσατε
ένα ελληνικό όνομα στο λογότυ-
πο της εταιρείας σας;
Το όνομα της εταιρείας Παραδοσιακό
είναι εφάμιλλο των προϊόντων μας και
της οικογενειακής μας παράδοσης.
Ποια είναι τα snacks και τα ροφή-
ματα που θα κερδίσουν τους κα-
ταναλωτές το φετινό καλοκαίρι;
Το φετινό καλοκαίρι ο πελάτης του
«Παραδοσιακό» θα έχει τη δυνατότητα
να δοκιμάσει νέες σαλάτες και μικρά σά-
ντουιτς με πιο καθαρές και πιο ελαφριές
γεύσεις. Προϊόντα βασισμένα στην υγι-
εινή διατροφή, προσαρμοσμένα στις
ανάγκες και συνήθειες των πελάτων
μας. Και φυσικά, ως εταιρεία έχουμε
επηρεαστεί από προϊόντα άλλων χωρών,
τα οποία προσαρμόζουμε στα μέτρα και
σταθμά της ελληνικής διατροφής.
Kάθε πότε πρέπει να ανανεώνε-
ται ο κατάλογος μίας επισιτιστι-
κής επιχείρησης;
Ο κατάλογός μας ανανεώνεται δύο με
τρεις φορές το χρόνο με νέα προϊόντα.
Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό το
να βλέπουμε τη δουλειά μας με τα μάτια
του πελάτη και να προσαρμόζουμε τα
προϊόντα μας σύμφωνα με τις ανάγκες
του.
<
FOOD
Service
k
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
60
``
``
Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε
τη δουλειά μας με τα μάτια του πελάτη
Αλέξανδρος
Κομματίδης
Νέοι & Γαστρονομία