Page 24 - Food Service τ. 116

FOOD
Service
24
Κ
άθε δύο χρόνια, μέσα στο
πρώτο δεκαήμερο του Οκτω-
βρίου, διεξάγεται στην Κολω-
νία μία από τις μεγαλύτερες
εκθέσεις τροφίμων και ποτών
για τη μαζική εστίαση και τον ευρύτερο
επισιτιστικό κλάδο. Μεγάλος αριθμός
επαγγελματιών επισκέπτεται κάθε χρόνο
την έκθεση, καθιστώντας την από τις πλέ-
ον επιτυχημένες στη διεθνή αγορά. Στο
πλαίσιο της Anuga, πραγματοποιείται πλή-
θος εκδηλώσεων και «παράλληλων εκθέσε-
ων», κάτι που χαρακτηρίζεται από τους
διοργανωτές ως σημαντικό στοιχείο διαφο-
ροποίησής της συγκριτικά με τις αντίστοι-
χες του κλάδου.
Μεγάλη γκάμα προϊόντων
Το 2011 στην έκθεση συμμετείχαν πε-
ρισσότερες από 6.500 εταιρείες από 100
χώρες, ενώ ο αριθμός των εμπορικών επι-
σκεπτών ξεπέρασε τους 155.000 σε σύνο-
λο 180 χωρών. Για την έκθεση του 2013 οι
διοργανωτές έχουν δημιουργήσει δέκα θε-
ματικές ενότητες στις οποίες μπορούν να
ενταχθούν οι εκθέτες. Οι ενότητες αυτές,
τις οποίες η Anuga χαρακτηρίζει ως τάσεις
της νέας εποχής, είναι οι εξής:
Προϊόντα Gourmet και τοπικά προϊόντα
Οργανικά προϊόντα
Προϊόντα Kosher
Finger Food
Ηalal
Λαχανικά
Προϊόντα υγιεινής διατροφής
Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας
Συστατικά
Προϊόντα fair trade
Παράλληλες εκδηλώσεις
Χαρακτηριστικό της Anuga είναι ο μεγά-
λος αριθμός καινοτόμων εκδηλώσεων που
πραγματοποιούνται στους χώρους της. Για
την έκθεση του 2013, οι διοργανωτές έχουν
προγραμματίσει άκρως ενδιαφέρουσες εκ-
δηλώσεις τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία
να παρακολουθήσουν οι επαγγελματίες του
κλάδου.
Μαγειρική σκηνή (Culinary stage):
Φέ-
τος η Anuga δίνει τη δυνατότητα στους
επισκέπτες της να παρακολουθήσουν μα-
γειρικές επιδείξεις με θέματα ποικίλου εν-
διαφέροντος. Για το σκοπό αυτό οι διοργα-
νωτές κατασκεύασαν σε αμφιθέατρο χω-
ρητικότητας 200 θέσεων μία επαγγελματι-
κή κουζίνα με τελευταίας τεχνολογίας εξο-
πλισμό.
Ο διαγωνισμός του Chef της χρονιάς
(
Chef of the year):
Η ανάδειξη του καλύτε-
ρου μάγειρα της χρονιάς φέτος θα λάβει
χώρα στην Anuga με τη συμμετοχή νέων,
ταλαντούχων chef από τη Γερμανία, την
Αυστρία και την Ελβετία. Οι συμμετέχο-
ντες στον τελικό θα επιλεγούν ύστερα από
διαδικασία ημιτελικών που θα διεξαχθούν
Από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία μία από τις
σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών.
Η διεθνής έκθεση τροφίμων
και ποτών ξεκινά
Anuga 2013
θέμα