Ασημένιος
IANOS Syrah
2007
του Ά.
Ρούβαλη
Ασημένιο μετάλλιο κατέκτη-
σε το ερυθρό κρασί μακρό-
χρονης παλαίωσης IANOS
SYRAH 2007 του Άγγελου
Ρούβαλη, στο πλαίσιο του
μεγαλύτερου διεθνούς δια-
γωνισμού αξιολόγησης κρα-
σιού «Mundus Vini 2013».
Τα 250 μέλη της κριτικής
επιτροπής από 45 διαφορε-
τικές χώρες που συμμετεί-
χαν στο διαγωνισμό αξιολό-
γησαν και βράβευσαν τις
καλύτερες ποικιλίες όσον
αφορά, στην εμφάνιση, το
άρωμα, τη γεύση και τη γε-
νική εντύπωση του κρασιού.
Ο IANOS Syrah διακρίνεται
για το έντονα αρωματικό
Syrah, με κυρίαρχα τα αρώ-
ματα των κόκκινων λουλου-
διών, του μαύρου πιπεριού
αλλά και της βανίλιας και
των μπαχαρικών. Το πλού-
σιο σώμα και η βελούδινη
αίσθηση των τανινών του
υπόσχονται την απόλαυση
και την ιδανική συνοδεία σε
πιάτα αντίστοιχα έντονης
προσωπικότητας (έντονης
γεύσης τυριά, κρέατα με
έντονες σάλτσες, φτερωτό
κυνήγι κ.λπ.). Σημειώνεται
ότι ανάλογες διακρίσεις στο
παρελθόν στον ίδιο διαγωνι-
σμό κέρδισαν και άλλα κρα-
σιά του Άγγελου Ρούβαλη,
όπως Χρυσό μετάλλιο το
2012
για το IANOS CABER-
NET SAUVIGNON, Ασημένιο
Μετάλλιο το 2010 για το
Ασπρολίθι και Ασημένιο Με-
τάλλιο το 2009 για τον Μι-
κρό Βοριά Riesling. Η εμπο-
ρική διάθεση όλων των
προϊόντων του Άγγελου
Ρούβαλη γίνεται από την
Ελληνικά Κε λλάρια Οίνων
Α.Ε.
12
FOOD
Service
επικαιρότητα
Αφού αποθέωσε τους επισκέ-
πτες της Νύμφης του Θερμαϊ-
κού με το καλοκαιρινό του
menu, ο Δημήτρης Τσανανάς,
Executive Chef στο εστιατόριο
Sky Bar του Ξενοδοχείου The
Met, επιστρέφει.
Συνέχεια της θερινής εμπει-
ρίας αποτελεί η νέα κάρτα του
εστιατορίου Avenue 48 με εδέ-
σματα επηρεασμένα από –αλ-
λά και συντονισμένα με– τη
Μακεδονική Γη. Προϊόντα από
100%
βουβάλι όπως σαλάμι,
κρέας, λουκάνικο, καβουρμά,
σπάνια τυριά όπως η Αθωνήτι-
κη φέτα και το πετρωτό, ψάρια
και θαλασσινά όπως ροφός,
μάγουλα πεσκανδρίτσας και
καραβίδες έχουν την τιμητική
τους.
Εκπληκτική καινοτομία του
εστιατορίου, το set menu
«
business lunch menu», με 3
εδέσματα, για τους επαγγελ-
ματίες, όπου κυριαρχούν η
φρεσκάδα και τα αρώματα των
επιλεγμένων προϊόντων, φτιαγ-
μένα με γρήγορες τεχνικές.
Για τις ειδικές στιγμές, προσω-
πικές και επαγγελματικές, το
εστιατόριο Chan συνδυάζει για
φέτος τις 5 ηπείρους, αποκα-
λύπτοντας την ευχαρίστηση
και διάθεση του Δημήτρη Τσα-
νανά και της ομάδας του να
εξυπηρετήσουν και να χαρί-
σουν γευστικές αναμνήσεις
στους επισκέπτες.
Νέα κάρτα στο The Met
Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-
Ποτών «DETROP», με τη δυνα-
μική της εμπειρίας και της τε-
χνογνωσίας 22 ετών, επεκτεί-
νεται με τη διοργάνωση μιας
εξειδικευμένης έκθεσης, της
«
Detrop Boutique Show
Athens», η οποία θα πραγματο-
ποιηθεί
στο
HELEXPO
PALACE, στην Αττική από τις
14
έως τις 16 Μαρτίου 2014.
Στόχος της «Detrop Boutique
Show Athens» είναι η αποκλει-
στική ξενάγηση στα μοναδικά
ελληνικά και μεσογειακά προϊ-
όντα που παράγονται στην
Ελλάδα, καθώς και σε επιλεγ-
μένες ετικέτες προϊόντων.
Επίκεντρο των εκθεσιακών εκ-
δηλώσεων η βαθύτερη γνωρι-
μία των σεφ, επαγγελματιών
του χώρου και γευσιγνωστών
της ελληνικής και διεθνούς γα-
στρονομίας με τα συγκεκριμέ-
να προϊόντα, οι οποίοι θα
εμπλουτίσουν την ελληνική εκ-
θεσιακή πραγματικότητα με
ένα γεγονός υψηλού επιπέδου
και αυστηρά επαγγελματικού
προσανατολισμού. Η Διεθνής
Έκθεση Τροφίμων-Ποτών
DETROP, με τη νέα εξειδικευ-
μένη έκθεση «Boutique Show
Athens», συνεχίζει την παράδο-
σή της να προβάλλει τα ελληνι-
κά προϊόντα σε έναν επιλεγμέ-
νο και διεθνή κύκλο αγορα-
στών από συγκεκριμένες χώ-
ρες-στόχους που θα προσκα-
λέσει και θα φιλοξενήσει η
ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο
της έκθεσης.
«
Detrop Boutique Show Athens»