16
FOOD
Service
επικαιρότητα
Ριζότο με παντζάρι, σαρδέλες
γεμιστές με μους από κουκου-
νάρι και σταφίδα, carbonara ιτα-
λική, carbonara με θαλασσινά,
αρνάκι με pesto, σουτζουκάκια
βουβαλίσια, καβουρμά από
100%
βουβάλι σε focaccia, πί-
τσα με pesto κόκκινης πιπεριάς
και λουκάνικο από βουβάλι ήταν
ορισμένα από τα εδέσματα της
πραγματικά επιτυχημένης προ-
σπάθειας προώθησης της ιταλι-
κής κουζίνας από το Ελληνοϊτα-
λικό Επιμελητήριο Θεσσαλονί-
κης στο πλαίσιο της Διεθνούς
Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οικο-
δεσπότης ο Marco Della Pupa
από το Ελληνοϊταλικό Επιμελη-
τήριο (Γενικός Γραμματέας),
οργανωτής ο Γιώργος Παλησί-
δης (Culinology TEAM Hellas),
παρουσιαστές ο Piccarreta
Giancarlo (καθηγητής ICIF) και ο
Αντώνης Πανουσιάδης από τη
Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλά-
δος. Υποστηρικτής της εκδήλω-
σης ήταν το Ιταλικό Ινστιτούτο
Μαγειρικής και Οινολογίας για
Ξένους Σπουδαστές (www.icif.
com), με 5.000 απόφοιτους σ’
όλον τον κόσμο, καθώς διαθέτει
8
κέντρα εκπαίδευσης παγκο-
σμίως. Οι σπουδές στο ICIF
έχουν διάρκεια 2 έτη και 3 έτη
για το master degree. Παράλλη-
λα, καθ’ όλο το χρόνο οργανώ-
νουν ειδικά σεμινάρια ιταλικής
μοντέρνας και παραδοσιακής
κουζίνας για επαγγελματίες.
Ήδη ολοκληρώθηκε ο πρώτος
κύκλος εκπαίδευσης Ελλήνων
μαγείρων με ειδικό chef Ελλη-
νοϊταλό ως μεταφραστή.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώ-
σεων, δόθηκαν 3 υποτροφίες
από το ICIF σε σπουδαστές της
πόλης για δωρεάν σπουδές
στην Ιταλία. Ο General Director
του ICIF, Pierro Sasone, απένει-
με τα βραβεία στο ριζότο με πι-
περιά και μελιτζάνα, ριζότο με
gorgonzola, προσούτο chip και
αχλάδι, καθώς και στο πιάτο ρι-
ζότο με καραμελωμένο παντζά-
ρι, κατσικίσιο τυρί και κουκουνά-
ρι.
Το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
μαγείρεψε στη ΔΕΘ
Αυθεντικές γεύσεις και αρώματα της Ιτα-
λίας θα συναντήσουν τον ουρανίσκο σας
στο εστιατόριο Mare e Monti στο Πανόραμα
Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης και Executive
Chef, Pascualle Lembo, δημιουργεί φέτος
για τους επισκέπτες και κατοίκους της Θεσ-
σαλονίκης πρωτότυπες συνταγές, όπως τα-
λιατέλες με κουνέλι, ριζότο με μελάνι σου-
πιάς, bistecca fiorentina, carpaccio μοσχαρι-
ού με τρούφα, ριζότα με gorgonzola και
αχλάδι και βουβάλι μαγειρεμένο στη γά-
στρα με λαχανικά.
Εξαιρετική και ειδική η κάβα του εστιατορί-
ου για τους λάτρεις και τους συλλέκτες οί-
νου και αποσταγμάτων. Ο πολυταξιδευμέ-
νος Chef Pascualle και η σύζυγός του Τάνια
ανακαλύπτουν και επισκέπτονται οινοποιεία
με παλαιωμένους οίνους και εξαιρετική
ιστορία. Συλλεκτικές ετικέτες θα συνοδεύ-
σουν την παρέα σας και θα αποκαλύψουν
την ιστορία του τόπου τους. Τελευταία επι-
τυχημένη προσπάθεια της ομάδας του
εστιατορίου είναι η εφαρμογή της πιστοποί-
ησης των ιταλικών εστιατορίων, όπου βρα-
βεύθηκε σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο
της ΔΕΘ, από την ιταλική κυβέρνηση και το
Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο για την προ-
σφορά του στην ιταλική γαστρονομία.
MARE E MONTI
Νέα εμφάνιση για
την ESTIASI
Μία σειρά σημαντικών αλλαγών
πραγματοποιεί η ESTIASI, στο πλαί-
σιο της δυναμικής αναπτυξιακής της
πορείας. Με νέο λογότυπο και ανανε-
ωμένη ιστοσελίδα, προσκαλεί τους
ενδιαφερόμενους να τη γνωρίσουν
και να την επισκεφθούν. Σύμφωνα με
την εταιρεία: «Οδηγός μας σε αυτήν
την αλλαγή ήταν και θα είναι πάντα η
αναλυτική μελέτη των απόψεων των
πελατών μας, οι οποίοι φτάνουν τους
23.000
μηνιαίως! Στόχος μας είναι
αυτή η νέα μορφή να είναι όσο το δυ-
νατόν πιο φιλική προς το χρήστη,
ώστε να τον διευκολύνει να βρίσκει
τα προϊόντα που του ταιριάζουν, ανά-
μεσα στα 4.000 που διαθέτουμε, κα-
λύπτοντας τις ανάγκες της επιχείρη-
σής του. Ακολουθώντας τους ρυθ-
μούς της εποχής, δημιουργήσαμε και
τη mobile έκδοση της ιστοσελίδας
μας, κατάλληλη για την καλύτερη δυ-
νατή αναζήτηση των προϊόντων μας
από το κινητό σας ή το tablet σας.
Περιμένουμε με χαρά να σας εξυπη-
ρετήσουμε!»