Page 17 - Food Service τ. 118

FOOD
Service
17
Η ηλεκτρονική κάβα Greece
and Grapes έκλεισε αισίως
έναν επιτυχημένο χρόνο λει-
τουργίας.
Αντιμετωπίζοντας όλες τις
αναμενόμενες δυσκολίες, τό-
σο των δύσκολων εποχών όσο
και στην προσπάθειά της να
καινοτομήσει στο χώρο του
κρασιού.
Η εταιρεία κατάφερε μέσα
στον έναν αυτό χρόνο να
εμπλουτίσει την γκάμα της, κι
από 300 προϊόντα που διέθετε
στα «ράφια» της τον Δεκέμ-
βριο του 2012, σήμερα να έχει
ξεπεράσει τα 700.
Σύμφωνα με την ίδια την εται-
ρεία: «Ξετρυπώσαμε μικρούς,
νέους παραγωγούς, δοκιμάσα-
με τα προϊόντα τους και πα-
ράλληλα «τεστάραμε» τη συνέ-
πεια και συνέχεια των παλιών
μας γνώριμων, με αποτέλεσμα
να έχουμε πλέον μία πλούσια
συλλογή από αποκλειστικά ελ-
ληνικά προϊόντα για την οποία
είμαστε υπερήφανοι.
»
Φυσικά η αφορμή για όλα αυ-
τά ήταν και είναι πάντα η αγά-
πη μας για το ελληνικό κρασί
και ο σεβασμός της μεγάλης
προσπάθειας που γίνεται από
πολλούς Έλληνες παραγω-
γούς. Το ηλεκτρονικό εμπόριο
αντιμετωπίζει πολλές προκλή-
σεις, αλλά δίνει και κάποιες
σημαντικές δυνατότητες.
»
Έτσι κι εμείς τα οφέλη που
έχουμε αυτομάτως τα μετα-
φράζουμε σε οφέλη προς
τους πελάτες μας: χαμηλότε-
ρο λειτουργικό κόστος άρα
καλύτερες τιμές λιανικής, δυ-
νητική πρόσβαση σε περισσό-
τερες αγορές πέρα της ελληνι-
κής, μεγάλη ποικιλία προϊό-
ντων, ενιαία πληροφόρηση
από ειδικούς, δυνατότητα ο
πελάτης να
επισκεφτεί” και να
επιλέξει στο δικό του χρόνο,
χωρίς περιορισμούς ωραρίου,
με όση άνεση χρόνου επιθυ-
μεί.
»
Η μεγαλύτερη πρόκληση για
μας είναι, ωστόσο, να αναδει-
χτούν Έλληνες παραγωγοί κι
αμιγώς ελληνικές ποικιλίες, και
τελικά να φτάσει αυτό το μή-
νυμα και εκτός συνόρων. Στό-
χος μας είναι να βάλουμε ένα
λιθαράκι στο να διαδώσουμε
ότι η χώρα μας είναι οινικά πα-
ρούσα στον παγκόσμιο χάρτη.
Είναι τεράστια η ικανοποίηση
ότι έχουμε τη δυνατότητα να
μιλήσουμε” για το ελληνικό
κρασί σε όλο τον κόσμο, να
φέρουμε τους καταναλωτές
ένα βήμα πιο κοντά του, να
τους προτρέψουμε να τολμή-
σουν, να πειραματιστούν και
τελικά να το δοκιμάσουν.
»
Λαμβάνοντας υπόψη το πλή-
θος των ετικετών, που τα τε-
λευταία χρόνια έχει μεγαλώσει
υπερβολικά δυσκολεύοντας
εύλογα την πρόσβαση στην
αγορά μικρότερων παραγω-
γών, αλλά και την επιλογή των
καταναλωτών, έχουμε λάβει κι
εμείς τα μέτρα μας.
»
Αφενός με αλλεπάλληλες
γευστικές δοκιμές, μαζί με
τους οινολόγους συνεργάτες
μας, φροντίζουμε να επιλέγου-
με ό,τι πιο αξιόλογο υπάρχει,
κι αφετέρου δίνουμε τη δυνα-
τότητα εξειδικευμένης αναζή-
τησης, ώστε οι πελάτες μας να
κατευθύνονται και να οδηγού-
νται εύκολα στο προϊόν της
προτίμησής τους.
»
Σας προσκαλούμε λοιπόν να
ανακαλύψετε μαζί μας την ευ-
ρύτητα και τον πλούτο της ελ-
ληνικής γης, κάνοντας ένα
τα-
ξίδι” στις σελίδες μας, όπου
θα βρείτε από λικέρ, φρέσκα
και παλαιωμένα αποστάγματα,
ούζο και μπίρες, αμπελοκαμώ-
ματα όπως πετιμέζι, αμπελό-
φυλλα και γλυκό κουταλιού
σταφύλι, μέχρι μία πλήρη γκά-
μα από κρασιά: εξαιρετικά
αφρώδη, επιδόρπια κρασιά από
κάθε γωνιά του τόπου μας,
σπάνιες ελληνικές ποικιλίες
που αναβιώνουν, κρασιά από
διεθνείς κοσμοπολίτικες διά-
σημες, αλλά και άσημες ποικι-
λίες, οικονομικά κρασιά για το
καθημερινό τραπέζι, αλλά και
σπουδαίες οινοποιήσεις από
μεγάλα κρασιά περιορισμένης
παραγωγής, σπάνιες εμφιαλώ-
σεις και κάθετες συλλογές
από τα καμάρια του ελληνικού
αμπελώνα».
Ηλεκτρονική κάβα Greece and Grapes
Το τραχανότο της σειράς
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις κάνει την
πρώτη του εμφάνιση στην ελληνι-
κή αγορά και διατίθεται στους
καταναλωτές μέσω επιλεγμένων
σημείων πώλησης.
Το τραχανότο είναι η ελληνική
εκδοχή του ριζότο. Πρόκειται για
ένα πρωτοποριακό είδος ζυμαρι-
κού με βασικά συστατικά το
αλεύρι, το γιαούρτι, το κρεμμύδι και το
αλάτι.
Μαγειρεύεται όπως το ριζότο και σε μόλις
5
λεπτά οι καταναλωτές μπορούν να απο-
λαύσουν ένα γαστρονομικά εκλεπτυσμένο
πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλε-
σμένους τους. Το νέο αυτό προϊόν μπορεί
να χρησιμοποιηθεί ως βάση για αμέτρη-
τες γευστικές παραλλαγές και συνταγές,
ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη φαντα-
σία του καταναλωτή. Ένα γκρι
κουτάκι τραχανότο της σειράς
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις περιέχει
300
γρ. προϊόντος και δίνει τέσσε-
ρις πλούσιες μερίδες ελληνικού
τραχανότο. Τα προϊόντα της σει-
ράς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις υπό-
σχονται στους καταναλωτές «γα-
στρονομικά ταξίδια στο χρόνο και
την Ελλάδα».
Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτής της
σειράς προϊόντων είναι η «αναβίωση» ξε-
χασμένων συνταγών και γεύσεων από
διάφορες χρονικές περιόδους και περιο-
χές της Ελλάδας.
επικαιρότητα
ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ: Η ελληνική εκδοχή του Ριζότο