Page 14 - Food Service τ. 121

Υψηλές διακρίσεις για
τη Βιβλία Χώρα
Μετά τη διάκριση του Όβηλου Λευκού
στο διαγωνισμό Les Citadelles Du Vin,
στο Bordeaux της Γαλλίας, όπου αναδεί-
χθηκε ως το ελληνικό κρασί με την υψη-
λότερη βαθμολογία, άλλος ένας οίνος
του Κτήματος Βιβλία Χώρα, ο Αρετή Λευ-
κός, που παράγεται από την ποι-
κιλία Ασύρτικο και εξάγεται εξο-
λοκλήρου, έλαβε με τη σειρά του
αντίστοιχη διάκριση στο διαγωνι-
σμό Mundus Vini, στο Neustadt
της Γερμανίας. Στον εν λόγω
διαγωνισμό τιμήθηκε με το
χρυσό μετάλλιο και έλαβε επι-
πλέον διάκριση ως το Καλύτε-
ρο Ελληνικό Λευκό Κρασί του
διαγωνισμού. Στην ίδια διορ-
γάνωση, χρυσό μετάλλιο έλα-
βε ο Όβηλος Ερυθρός και αρ-
γυρό τα Κτήμα Βιβλία Χώρα
Ροζέ και Αρετή Ερυθρός.
14
FOOD
Service
επικαιρότητα
Το Olive Garden Restaurant & Bar, στον 11o
όροφο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, λανσάρει
το χειμερινό του μενού και αποδεικνύει, για
ακόμη μία φορά, την προσήλωση του ξενο-
δοχείου στη χρήση φρέσκων υλικών και τη
στήριξη της εγχώριας παραγωγής. To νέο
μενού του Olive Garden αποτυπώνει τη δική
του εκδοχή του ελληνικού σπιτικού
gourmet, με επιλογές όπως: Χυλοπίτες
τσουχτή με μυζήθρα, αυγό και παστό χοιρι-
νό, Φαγκρί με γίγαντες Πρεσπών, πράσο,
σπανάκι, σέλινο, ταραμοσαλάτα, κρέμα λε-
μονιού, κροκέτα ρυζιού και τρίμμα αυγοτά-
ραχο, Καλαμάρι γεμιστό με καπνιστό χέλι,
πράσο, μανιτάρι, λάδι chorizo, πουρέ και
κους κους κουνουπιδιού, Μαύρος χοίρος
φρικασέ με ασκολίμπρους αυγολέμονο,
πουρέ ψητής σελινόριζας, μανιτάρια και
χαρούπι, Κοτόπουλο με τυρί γίτσικο, λαχα-
νικά, coleslaw με γιαούρτι και κόλιανδρο
και μαγιονέζα φάβας, αλλά και Πεϊνιρλί με
κοκκινιστή μοσχαρίσια ουρά, κασέρι και
ημίλιαστη ντομάτα. Το γλυκό κλείσιμο επι-
τάσσει μία «σπασμένη» μηλόπιτα με παγω-
τό κανέλα, ή έναν «Κορμό» με λευκή και
bitter σοκολάτα & παγωτό σοκολάτα-ταχίνι.
Γεύσεις χειμώνα στο Olive
Garden
Με 89.906 τόνους ελληνικό κρι-
θάρι γέμισε η Αθηναϊκή Ζυθο-
ποιία τις αποθήκες της το
2014,
με αποτέλεσμα και οι 12
μπίρες της εταιρείας που πα-
ράγονται στην Ελλάδα να πε-
ριέχουν εξολοκλήρου κριθάρι
από Έλληνες παραγωγούς. Το
πρώτο και μεγαλύτερο Πρό-
γραμμα Συμβολαιακής Καλ-
λιέργειας Κριθαριού, που ξεκί-
νησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το
2008,
είναι σήμερα ένα από τα
μεγαλύτερα Προγράμματα
Συμβολαιακής Καλλιέργειας
στην Ελλάδα, στο οποίο συμ-
μετέχουν πάνω από 3.010
Έλληνες παραγωγοί, που καλ-
λιεργούν κριθάρι σε εκτάσεις
235.000
στρεμμάτων σε 23 νο-
μούς της χώρας και έχουν συ-
νολικά παράξει 200.886 τόνους
υψηλής ποιότητας βυνοποιήσι-
μου κριθαριού. Το πρόγραμμα
ξεπερνά σε αξία τα 40 εκατομ-
μύρια ευρώ και έχει δημιουρ-
γήσει 830 νέες θέσεις εργα-
σίας στον αγροτικό τομέα.
Τον απολογισμό του προγράμ-
ματος παρουσίασε πρόσφατα
ο διευθύνων σύμβουλος της
Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζω-
ούλλης Μηνάς, σε ειδική εκδή-
λωση στην Αθήνα, με την πα-
ρουσία του υπουργού Αγροτι-
κής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
κ. Γεώργιου Καρασμάνη, του
αναπληρωτή υπουργού Αγρο-
τικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
κ. Παρασκευά Κουκουλόπου-
λου, του δημάρχου Αθηναίων,
κ. Γεώργιου Καμίνη, των βου-
λευτών κ. Χρήστου Κέλλα, κ.
Κωσταντίνου Κουτσογιαννακό-
πουλου και κ. Παναγιώτη Κου-
ρουπλή, του πρέσβη της
Ολλανδίας, κ. Jan Versteeg, και
του γενικού γραμματέα του
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυ-
ξης και Τροφίμων, κ. Μόσχου
Κορασίδη. Επιπλέον, η αναπλη-
ρώτρια καθηγήτρια του Εργα-
στηρίου Γεωργίας του Γεωπο-
νικού Πανεπιστημίου Αθηνών,
κα Γαρυφαλία Οικονόμου, και
ο συγκεντρωτής κριθαριού για
την περιοχή της Βοιωτίας, κ.
Μιχάλης Κεράστας, μίλησαν
για το Πρόγραμμα και τη συ-
νεργασία τους με την Αθηναϊκή
Ζυθοποιία. Με το Πρόγραμμα
Συμβολαιακής Καλλιέργειας, η
Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιουρ-
γεί μία σημαντική πηγή εισοδή-
ματος στις τοπικές οικονομίες,
συμβάλλει στην απασχόληση
και στη δημιουργία νέων θέσε-
ων εργασίας, ενδυναμώνει
τους εγχώριους παραγωγούς,
μειώνει το κόστος εισαγωγών,
δίνει προοπτική στην αγροτική
παραγωγή και ενισχύει συνολι-
κά την ελληνική οικονομία.
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: 100% κάλυψη
παραγωγής από ελληνικό κριθάρι