Page 66 - Food Service τ. 121

FOOD
Service
66
gourmet
club
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(015812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Παυλίνα Μπεθάνη
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
Kωδικός ΙSSN:
1108-9520
ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΕΔΟΥΣΗ 1 & ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 304 - 155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ
T:
210 9238672-5
-
F:
210 9216847
-
E:
-
W:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Επιστημονικός συνεργάτης:
Γιώργος Παλησίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη,
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Χριστίνα Λαφιατή, Δημήτρης Μελένιος
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Διαφήμιση:
Κατερίνα Βόμβα
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου
Διόρθωση:
Ελένη Μπολοβίνου, Μαρία Μέλλου
Σιγκαπούρη
Ο ίδιος, αφού παράτησε τη φοίτησή του στο λύκειο και ξεκίνησε να
μπαινοβγαίνει στη φυλακή για περισσότερο από μία δεκαετία με
κατηγορίες όπως η εμπορία και η διακίνηση ναρκωτικών, αποφάσι-
σε να εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης. Σήμερα, ο chef είναι ιδιο-
κτήτης αλυσίδας εστιατορίων με την επωνυμία Eighteen Chefs και
προσλαμβάνει πρώην φυλακισμένους αλλά και νέους που παρου-
σίασαν κάποιου είδους παραβατική συμπεριφορά. Ο ετήσιος τζί-
ρος της επιχείρησής του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φτάνει τα
δέκα εκατομμύρια δολάρια ανά έτος, ενώ απασχολεί στα πέντε
εστιατόριά του περισσότερους από 140 υπαλλήλους. Ο Se Teo, ο
οποίος βίωσε πολλές φορές την περιθωριοποίηση από εστιάτορες
που απέφευγαν να τον προσλάβουν λόγω του προβληματικού του
παρελθόντος, υποστηρίζει ότι τώρα που έχει την ευκαιρία θέλει να
βοηθήσει ανθρώπους σαν τον ίδιο να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία.
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Στο παρελθόν προσπαθούσα να
σταθώ όρθιος. Τώρα μπορώ να σταθώ και να κρατήσω το χέρι ενός
άλλου, να τον βοηθήσω να κάνει το επόμενο βήμα. Αν μπορώ να το
κάνω εγώ αυτό, τότε μπορεί να το κάνει και ο οποιοσδήποτε».
Μετά την αποφυλάκισή του, ο Se Teo, το 1993 δέχθηκε πολλές
απορρίψεις σε συνεντεύξεις για δουλειά. Τελικά, βρήκε την ευκαι-
ρία που αναζητούσε το 2003 στο εστιατόριο eighteen, του Jamie
Oliver. Mόλις έναν χρόνο μετά, ο Se Teo επέστρεψε στη Σιγκαπού-
ρη και ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση μαζί με δύο ακόμη φίλους
του, την οποία ονόμασε Eighteen Chefs, προς τιμή του πρώτου
εστιατορίου που εργάστηκε. Μέσα στον επόμενο χρόνο προγραμ-
ματίζεται το άνοιγμα άλλων τεσσάρων εστιατορίων της αλυσίδας.
Ο chef Benny Se Teo αποτελεί μία μοναδική ιστορία για τον επιχειρηματικό κόσμο της Σιγκαπούρης.
Δεύτερη ευκαιρία στην εστίαση για πρώην κατάδικο
Η βιτρίνα του εστιατορίου Eighteen Chefs.