Food Service τ. 134

30 FOOD EXPO 2018 ΡΕΠΟΡΤΑΖ φανερώνει τη δυναμική των παραγω- γικών επιχειρήσεων του κλάδου και τις τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Την έκθεση χαιρέτισε με τη σειρά του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Vladimir Tudzharov, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλ- A πό την πρώτη κιόλας μέρα φάνηκε ότι αυτή η χρονιά θα είναι μακράν η πιο επιτυ- χημένη για τη διοργάνωση, που μπορεί να μετρά μόλις πέντε χρόνια συναντήσεων, ωστόσο η αναγνώριση και η αποδοχή που λαμ- βάνει είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Στην 5η κατά σειρά FOOD EXPO βρέθηκαν 1.302 Έλληνες και ξένοι εκθέτες, 68.000 επαγγελματίες επι- σκέπτες από 27.800 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρε- μπορίου, της Μαζικής Εστίασης, των ξενοδοχείων και του Τουρισμού εν γένει, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι πρόκειται για το μεγάλο γεγονός της χρονιάς που έχει καίρια σημασία για ολόκληρο τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. Τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία Στην 5η FOOD EXPO τιμώμενη χώρα ήταν η Βουλγαρία –με περίπτερο 250 τ.μ. και παρούσες 18 από τις μεγα- λύτερες εταιρείες της– που βρίσκεται μάλιστα την περίοδο αυτή στην Προ- εδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου έδωσαν το «παρών». Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε ο διοργανωτής της έκθεσης, κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η δυναμική και η αποδοχή που έχει αποκτήσει η FOOD EXPO Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Μαρτίου η μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη! Από τη Στέλλα Αυγουστάκη

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=