Food Service τ. 134

31 ΡΕΠΟΡΤΑΖ γαρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό εμπορικό και οικονομικό εταίρο για τη Βουλγαρία» και υπογράμμισε ότι αυτός ο δεσμός είναι πολύ σημα- ντικό να διατηρηθεί. «Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας ανέρχεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ αυτή τη χρονιά σημειώνεται αύξηση τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ ο Ευάγγελος Καλούσης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχα- νιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) υπογράμμισε τη σημασία του κλάδου Τροφίμων και Ποτών στην εγχώρια οικονομία. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι: Κωνσταντίνος Αγοραστός, πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος & Περι- φερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμε- λητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), αλλά και ο Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελ- λάδος (ΣΕΒΕ). Όλη η Ελλάδα στη FOOD EXPO 2018 Στη FOOD EXPO 2018 μπορούσες να βρεις προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, καθώς πάνω από 1.000 Έλληνες εκθέτες από 13 περιφέρειες βρέθηκαν φέτος στην 5η FOOD EXPO είτε με το δικό τους περίπτερο είτε μέσω των τοπικών επιμελητηρίων. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδο- νία, Ήπειρος, Θεσσαλία (συμμετοχή και Επιμελητηρίων Τρικάλων, Μα- γνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας), Δυτική Ελλάδα (συμμετοχή και Επιμελητηρίων Ηλίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας), Στερεά Ελλάδα, Αττική, Πελοπόν- νησος, Βόρειο Αιγαίο (συμμετοχή ‘ ‘ Η 5η FOOD EXPO έδειξε τον διεθνή και εξωστρεφή της χαρακτήρα τόσο με την παρουσία της Βουλγαρίας στην έκθεση όσο και με το γεγονός ότι έδωσε χώρο σε περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 20 χώρες. από το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων, ενώ η περιφέρεια Κεντρι- κής Μακεδονίας συμμετείχε για 2η φορά στην έκθεση εκπροσωπούμενη από 31 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις περιφέρειες. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παια- και Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου) και Νότιο Αιγαίο, είχαν τη δική τους παρουσία στην έκθεση με την Κρήτη να συμμετέχει μέσω των Επιμελη- τηρίων Χανίων και Λασιθίου και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πε- ριφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε για πρώτη φορά με 14 παραγωγούς

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=