Food Service τ. 134

50 TRENDS Ε να από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης αγοράς είναι και το γεγονός ότι δεν περιχαρακώνεται ή κινεί- ται με βάση συγκεκριμένους χρονικούς προσδιορισμούς. Έτσι, λοιπόν, πρόκειται περισσότερο για μια αέναη διαδικασία που δεν εξαντλείται στο τέλος κάθε έτους, αλλά ούτε και καταγράφει κάποιου είδους κορύφωση με βάση την εποχικότητα. Κάθε άλλο! Οι καινούργιες εξελίξεις σε επίπεδο γεύσεων, προ- σμείξεων, διαδικασιών, τρόπων εκτέλεσης, λογικής σερβιρίσματος κ.ο.κ. είναι διαρκείς. Υπό αυτό το πρίσμα, ένα σημαντικό ποσοστό επαγγελματιών χρησιμοποιούν ως βάση τα κλασικά cocktails προκειμένου να αντλήσουν έμπνευση για την ανάπτυξη νέων ελιξιρίων. Πληθαίνουν δε, όσοι δηλώνουν οπαδοί της νέας σοδειάς των παλαιωμένων αποσταγμάτων όπως το ρούμι, που κυκλοφορούν στην αγορά, και δη όταν σερβίρο- νται με σύγχρονες μεθόδους. Πρόκειται συνήθως για παλαιωμένες ποικιλίες από σκούρο ρούμι σε ξύλινα βαρέλια, με πλούσια γεύση και λίγο μεγα- Υπάρχει ένα στοιχείο που λειτουργεί ως άλλη σταθερά και διακρίνει την αγορά και την εν γένει κουλτούρα των cocktails: Δεν παλαιώνει. Ποτέ! Μάλιστα, ταλαντούχοι bartenders βρίσκονται σε διαρκή διαδικασία αναζήτησης πρωτοποριακών και δημιουργικών τρόπων προκειμένου να βρουν την κατάλληλη παραλλαγή σε κλασικές γεύσεις και ποτά. Παράλληλα, επιχειρούν να βελτιώσουν καθιερωμένες τεχνικές, ώστε τα συνολικά κέρδη να είναι πολλαπλάσια, αλλά και πολυεπίπεδα. Ποιες είναι οι τάσεις που ισχύουν σήμερα στην αγορά των cocktails; Ευκολία, πρωτοτυπία και ωριμότητα!

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=