Food Service τ. 134

Κ αλοψημένο, ζουμερό ή bleu ένα είναι σίγουρο, ότι το κρέας για τους Έλληνες καταναλωτές δύσκολα θα βγει από το τραπέζι οπότε εσείς ως επαγγελματίας της εστίασης θα πρέπει να είστε σε θέ- ση να προσφέρετε το γευστικό αποτέλεσμα που πραγματικά επιθυμούν. Μια βασική αρχή είναι να έχετε τον κατάλλη- λο προμηθευτή ώστε να σας δίνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα κρέατος και έπειτα το επαρκώς καταρτισμένο προσωπικό που να γνωρίζει καλά τα μυστικά του καλού ψησίματος, είτε αυτό είναι στα κάρβουνα, είτε στο φούρνο, είτε στο χαρτί ώστε το κρέας να γίνει μαλακό και να παραμείνει ζουμερό. Σχάρα, κάρβουνα ή φούρνος; Ό,τι από τα παραπάνω και αν διαθέτετε, η τε- χνική του ψησίματος και η ποιότητα του κρέατος παίζουν τον κυριότερο ρόλο, αν και ορισμένα τιps & tricks Παρά την τάση της εποχής για green eating, οι περισσότεροι καταναλωτές εξακολουθούν να είναι λάτρεις της κρεατοφαγίας, ενώ οι προτιμήσεις για τον τρόπο ψησίματος του κρέατος ποικίλλουν. ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Πώς θα διατηρήσετε το σιγομαγειρεμένο κρέας, ζουμερό! 78 Από τη Στέλλα Αυγουστάκη

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=