Food Service τ. 135
11 ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος 1-3 Φεβρουαρίου ΣΤΗ Θεσσαλονίκη Το Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος, το συνέδριο-θεσμός στον τομέα του κρέατος, αναμένεται να πραγματο ποιηθεί 1-3 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Πιο αναλυτικά, το συνέδριο με τίτλο «Από τον στάβλο στο πιάτο» διορ γανώνεται από το περιοδικό «Meat News» και την HELEXPO, η οποία και θα το φιλοξενήσει στη διάρκεια της έκθεσης Zootechnia. Πρόκειται για την έκτη διοργάνωση και, όπως έδειξε και η τελευταία διοργάνωση του 2017, έχει καταστεί θεσμός για τον τομέα του κρέατος, καθώς στο τριήμερο των εργασι ών του συγκεντρώνεται το ενδιαφέ ρον της επιστημονικής κοινότητας και καταγράφονται όλες οι εξελί ξεις της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας για την ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα του κρέα τος. Οι θετικές προοπτικές τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία έχει μεγάλα περιθώρια να αυξήσει το προϊόν της και να καλύψει ένα τμή μα από το τεράστιο έλλειμμα στην αυτάρκεια, όσο και στη μεταποίηση, η οποία έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να αναπτύξει νέα ποιοτικά προϊόντα και να αναδείξει τη γευστική παράδοση της χώρας είναι η βάση στην οποία χτίζεται το συνέδριο. Το συνέδριο προσφέρει δυνατότητες σύζευξης της επιστημονικής γνώσης που παράγεται στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στην παραγωγή, ανταλλαγής πληρο φοριών ανάμεσα σε επιστήμονες και ειδικούς και διεπιστημονικής συζήτη σης ανάμεσα σε όλες τις ειδικότητες και τα επιστημονικά πεδία.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=