Food Service τ. 136

22 ΑΦΙΕΡΩΜΑ Μπορεί οι επισκέπτες εστιατορίων να δίνουν τα εύσημα στον chef, έπειτα από την απόλαυση ενός γεύματος, ξεχνούν, ωστόσο, ότι μέρος των συγχαρητηρίων πρέπει να δοθεί και στις εταιρείες που έχουν εξοπλίσει την κουζίνα. Εξοπλισμός κουζίνας σε χώρους μαζικής εστίασης Από τη Στέλλα Αυγουστάκη Όταν η γαστρονομία συναντά την τεχνολογία Η ανάπτυξη των social media έχει ενισχύ- σει τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες της φιλοξενίας να οφεί- λουν να ακολουθούν νέες τεχνολογίες, όχι μόνο σε ότι αφορά τα νέα γαστρο- νομικά trends αλλά και σε ότι σχετίζεται με τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, που συνθέτουν τον εξοπλισμό της κουζίνας του εστιατορίου τους. Εσείς πότε αλλάξατε τελευταία φορά το φούρνο ψησίματος; Το πλυντήριο πιάτων που διαθέτετε είναι σχεδιασμένο για εξοικονόμηση νερού; Οι ψηστιέρες σας έχουν τις προδιαγραφές που συμφωνούν με τους νέους κανονισμούς ακρυλαμιδίων; Ας μην γελιόμαστε, ο εξοπλισμός κουζίνας είναι το δεξί χέρι του chef, ο οποίος, πέρα από τον πολύτιμο βοηθό του, τον sous chef, στηρί- ζεται και στις τελευταίας τεχνολογίας συσκευές, που προσφέρουν πιο γρήγορο αποτέλεσμα, δεν αλλοιώνουν τις γεύσεις των συνταγών του και κάνουν οικονομία χρόνου κι ενέργειας. Σε αυτά τα θετικά αξίζει να προσθέσει κανείς και τη βασικότερη, ίσως, παράμετρο που κάνει ένα εστιατόριο να ξεχωρίζει, την καθαριότητα, που επιτυγχάνεται με τα αποτελεσματικά πλυντήρια καθαρισμού των μαγειρικών συσκευών. Στο παρόν τεύχος του Food Service έχουν συγκεντρωθεί ορισμένες από τις πιο μεγάλες κι αξιόπιστες εταιρείες στην αγορά του εξοπλισμού μαζικής εστίασης, παρουσιάζοντας τα προϊόντα που διαθέτουν.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=