Food Service τ. 136
28 Τ α προϊόντα που παρουσιάζει η εταιρεία «Exoplismos OnLine» αφορούν την υλοποί- ηση της τεχνικής sous vide, που είναι σχετικά νέα μέθοδος για τις επαγγελματικές κουζίνες . Το Maxima Sous Vide είναι ένας κάδος, όπου τοποθετείται νερό και, εξαιτίας του απλού μη- χανισμού που διαθέτει, μπορεί να ρυθμίσει με απόλυτη ακρίβεια τη θερμοκρασία και το χρόνο που χρειάζεται, για να διατηρηθεί. Προκείμενου να χρησιμοποιηθεί στη γαστρο- νομία το υλικό που θέλουμε να μαγειρέψουμε σε κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία, το βάζουμε σε σακούλα εν κενώ. Εξ’ ου και ο όρος sous vide, που στα γαλλικά σημαίνει «εν κενώ». Τοποθε- τούμε δηλαδή το προς μαγείρεμα υλικό σε μια πλαστική διάφανη σακούλα, την οποία κλείνουμε και σφραγίζουμε, αφού αφαιρεθεί ο αέρας, ώστε το υλικό να μην έρθει σε άμεση επαφή με το νερό και χάσει την εσωτερική υγρασία, λόγω όσμωσης. Η συσκευή πλαστικοποίησης είναι το δεύτερο αξεσουάρ που χρειάζεται να έχει ο χρήστης, για να μαγειρέψει με μέθοδο sous vide. Τα γαστρονομικά οφέλη της μεθόδου sous vide Η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχει περισσότερη νοστιμιά, όταν ο τρόπος μαγειρέματος γίνεται με τη μέθοδο sous vide. Το γεγονός ότι η θέρμαν- ση των υλικών γίνεται σε ήπιες θερμοκρασίες, σταδιακά και σε κενό αέρα σημαίνει στην πράξη ότι υπάρχει ελάχιστη απώλεια θρεπτικών και γαστρονομικά πολύτιμων συστατικών, ενώ δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για τα τρόφιμα που βρίσκονται «εγκλωβισμένα» σε μια σακού- λα σε κενό αέρος και θερμαίνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες να χάσουν υγρά ή χυμούς. Κι αυτό σημαίνει ότι όλη η νοστιμιά τους μένει μέσα τους. Exoplismos OnLine MDE EXOPLISMOS MON IKE. Επαγγελματικός Εξοπλισμός Μαζικής Εστίασης. Δμητρακοπούλου 2, 175 63, Παλαιό Φάληρο. Τηλ.: 215 5459041 www.secondhandinox.gr www.exoplismosonline.gr
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=