Food Service τ. 136
60 Σε περίπτωση που η επιχείρησή σας είναι με- γάλη και διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό πε- λατών, φροντίστε να δώσετε λεπτομέρεια στην ύπαρξη σύντομων, μίνι ή εξπρές κύκλων πλύ- σης. Ξέρετε πόσο χρήσιμο θα ήταν, όταν τα τραπεζοκαθίσματά σας είναι γεμάτα με πελάτες, να έχετε καθαρά μαχαιροπίρουνα και ποτήρια σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, δίχως να τρέχετε απελ- πισμένα πάνω-κάτω προκειμένου να βρείτε μια λύση-μπάλωμα; Τα μηχανήματα αποδίδουν στον βέλτιστο βαθ- μό όταν φροντίζουμε να πληρούνται οι πλέον ιδανικές συνθήκες. Έτσι και στην περίπτωση των επαγγελματικών πλυντηρίων, καλό θα είναι, προτού τα ποτήρια, σκεύη και σερβίτσια τοποθε- τηθούν σε αυτό, να έχουν περάσει από ένα ταχύ- τατο στάδιο καθαρισμού τους από υπολείμματα μεγάλων τμημάτων τροφής ή ποτού. Δεν απαι- τείται παρά ένας βαθύς νεροχύτης γεμάτος από σαπούνι και ζεστό νερό και ο ελάχιστος βαθμός εμπλοκής του προσωπικού. Ένα σύντομο ξέ- βγαλμα και είναι έτοιμα για το πλυντήριο και σε λίγο χρόνο για το τραπέζι και τους πελάτες σας. Με αυτή την πρακτική, εκτός των άλλων, φρο- ντίζουμε στην πράξη και την… υγεία του πλυ- ντηρίου μας, καθώς αποφεύγεται η άσκοπη κα- ταπόνηση, η περιττή χρήση νερού, ρεύματος και καθαριστικών, ο πρόσθετος κύκλος πλυσίματος, η εμφάνιση προβλημάτων με την αποχέτευ- ση εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλου όγκου και αυτούσιων τμημάτων τροφής κ.ο.κ. Γιατί, η αλήθεια είναι πως καμία –σχεδόν– επιχείρηση μαζικής εστίασης δεν είναι σε θέση να διαχειρι- στεί με ευκολία ή δίχως κόστος ένα πλυντήριο που θα εμφανίσει μια σημαντική βλάβη, που θα το θέσει εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα. Πόσω μάλλον, όταν μια τέτοια ειδική περίσταση συνοδεύεται από επιβράδυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης, αδυνα- μία αποτελεσματικής όσο και άμεσης ανταπόκρι- σης στον όγκο των πελατών, δέσμευση προσω- πικού σε μια μονοδιάστατη εργασία, αυξημένα κόστη από τη σπατάλη νερού και καθαριστικών, φυσικές απώλειες πιάτων, υαλικών, ποτηριών κ.ά. Και όλα αυτά με αμφίβολη αποτελεσματι- κότητα… Φυσικά, η συχνή συντήρηση του εξοπλισμού δύναται να διασφαλίσει την εύρυθμη και δίχως προβλήματα λειτουργία του. Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο μπορεί να συμβάλει στην ομαλή απόδο- ση του πλυντηρίου είναι και η εκτενής εκπαίδευση του προσωπικού που θα επιφορτιστεί με τη χρήση του. Αυτοί θα πρέπει να ακολουθούν ευλαβικά τα απαιτούμενα βήματα, τις ακριβείς ποσότητες χημικών-καθαριστικών, αλλά και τις διαδικασίες που προβλέπονται εκ μέρους του κατασκευαστή. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι αρκούντως κρίσιμος για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής σας, ώστε να τον αφήσετε σε χέρια που αγνοούν τα θεμελιώδη, αναφορικά με τη χρήση του. Φροντί- στε επομένως να πληροφορηθούν τα πάντα που το αφορούν, έτσι ώστε να είναι και υπόλογοι σε κάθε πιθανό πρόβλημα που τυχόν κάνει την εμ- φάνισή του! Εξοικονομήστε ενέργεια, νερό και καθαριστικά Ένα επαγγελματικό πλυντήριο που καταφέρνει να εξοικονομήσει και δη σε βάθος χρόνου για λογαριασμό μιας επιχείρησης σημαντικούς πό- ρους, που αντικατοπτρίζονται σε μειωμένα επίπε- δα κατανάλωσης ενέργειας, νερού, χημικών, τότε σίγουρα θεωρείται ως ιδανική λύση για κάθε επαγγελματία του χώρου της εστίασης. Την ίδια στιγμή, η αντιμετώπιση της σπατάλης σε κάθε της μορφή αποτελεί ένα από τα μέγιστα ζητούμενα των ημερών μας στην παγκόσμια αγορά της εστίασης και της φιλοξενίας, με τον σχετικό… χορό να «σέρνει» η εξάλειψη της χρή- σης του πλαστικού. Όλα αυτά εντάσσονται στη χρηστή έννοια της βιωσιμότητας, η οποία δείχνει να απασχολεί ολοένα και περισσότερους κατανα- λωτές και επαγγελματίες. ‘ ‘ Τα χαρακτηριστικά της λειτουργικότητας, της αξιοπιστίας, της παραγωγικότητας, της αποτελεσματικότητας, της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας αποτελούν τα μέγιστα ζητούμενα, εκ μέρους των επαγγελματιών της μαζικής εστίασης, από τα επαγγελματικής χρήσης πλυντήρια σκευών. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=