Food Service τ. 136
66 τιps & tricks • Σπαράγγια στη σχάρα Ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στη σχά- ρα για 3-5 λεπτά. Σερβίρετε με αλάτι, πιπέρι και λαδολέμονο. • Σαράγια σε φούρνο–γκρίλ Απλώστε τα σε ταψί, αλείψτε με ελάχιστο ελαι- όλαδο (με πινέλο), βάλτε λίγο αλατοπίπερο και ψήστε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 10–12 λεπτά δίνοντας προσοχή και σε αυτή την περίπτωση στις κορυ- φές τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε 5 λεπτά στο γκριλ και τα σπαράγγια είναι έτοιμα, αποκτώντας βαθιά γεύση και ένταση. • Σπαράγγια στον ατμό Τα σπαράγγια στον ατμό είναι η πιο light εκδο- χή και ίσως ο μοναδικός τρόπος μαγειρέματος που διατηρεί καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες και τη γεύση τους. Μπορείτε να τα απλώσετε ορι- ζόντια στον ατμομάγειρα ή απλωμένα πάνω σε σχάρα, μέσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό στον πάτο, και, ανάλογα με το πάχος τους, είναι έτοι- μα σε 6 – 8 λεπτά. • Σπαράγγια a la China Για σπαράγγια σε κινέζικο στυλ, μπορείτε να κόψετε τα κοτσανάκια τους διαγώνια σε μικρά κομμάτια, περίπου 1 εκατοστού αφήνοντας και εδώ τις άκρες ολόκληρες. Τηγανίζετε με λίγο λάδι σε τηγάνι wok, για 3 – 5 λεπτά και είναι έτοιμα. • Φρυγανισμένα σπαράγγια με καπνιστό θαλασσινό αλάτι Μια λύση για σπαράγγια με βαθιά καπνιστή γεύση... χωρίς να χρειάζεται καπνιστής. Απλώς, τα ψήνετε στη σχάρα με θαλασσινό αλάτι. • Σκορδάτα σπαράγγια παρμεζάνας Απλό αλλά και απίστευτα γευστικό πιάτο. Ρα- ντίζετε με ελαιόλαδο και σκόρδο τα σπαράγγια και τα ψήνετε στον φούρνο ή στο γκριλ. Λίγο πριν τα βγάλετε, πασπαλίζετε με τυρί παρμεζά- να στην κορυφή και αφήνετε να λιώσει φυσικά το τυρί. • Σπαράγγια τυλιγμένα σε prosciutto Τυλίξτε κάθε κλωναράκι σπαραγγιού με μια φέτα prosciutto, ραντίστε το με λίγο λάδι αλάτι και σκόρδο και βάλτε το στον φούρνο για μια ικανοποιητική υφή και γεύση. • Ψητό τυρί γεμιστό με ζαμπόν Iberico και σοταρισμένα σπαράγγια Επίλεξε κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας γι’ αυ- τή τη συνταγή. Για παράδειγμα, ένα κομμάτι gouda, το οποίο θα ανοίξετε στη μέση και θα το γεμίσετε με ζαμπόν Iberico και σοταρισμένα
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=