Food Service τ. 136

71 Υλικά • 75ml London Dry Gin • 5ml ξηρό λευκό βερμούτ Εκτέλεση • Αναδεύουμε 25 φορές σε παγωμένο mixing glass και στη συνέχεια σουρώνουμε σε ποτήρι του Μartini, το οποίο έχουμε προηγουμένως παγώσει, γαρνίροντας είτε με μια ελιά είτε με μια φλούδα από λεμόνι. DRY MARTINI Υλικά • 35ml Gin • 35ml Campari • 20ml κόκκινο βερμούτ • 10ml Amer Picon (βοτανικό λικέρ πορτοκαλιού) Εκτέλεση • Σε καλά παγωμένο mixing glass προσθέτουμε τα υλικά και αρκετό πάγο, ανακατεύουμε μέχρι να παγώσει η εξωτερική του επιφάνεια και σουρώνουμε σε ένα ποτήρι, τύπου old fashion, με πάγο. • Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκάλι και μια φλούδα λεμόνι, αφού πρώτα πάρουμε τα έλαιά τους. NEGRONI Υλικά •75ml Βourbon •15ml σιρόπι ζάχαρης •3 σταγόνες Angostura Βitters Εκτέλεση • Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε χωρίς πάγο, έπειτα προσθέτουμε λίγο πάγο, ανακατεύουμε πάλι και τέλος γεμίζουμε το ποτήρι μας με πάγο γαρνίροντας με φλούδα λεμονιού. OLD FASHIONED Υλικά • 75ml λευκό ρούμι • 30ml φρέσκος χυμός lime • 25ml σιρόπι ζάχαρης Εκτέλεση • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα σέικερ με πάγο, χτυπάμε γερά και διπλοσουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe. Στο τέλος διακοσμούμε με lime wedge και, αν θέλουμε, βάζουμε ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού μας. DAIQUIRI Υλικά • 50ml Τequila Βlanco 100% agave • 20ml Cointreau • 50ml χυμός lime • 20ml σιρόπι ζάχαρης Εκτέλεση •Σε ένα σέικερ προσθέτουμε όλα τα συστατικά και προσθέτουμε 3/4 πάγο. • Ανακινούμε αρκετά καλά και διπλοσουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι μαργαρίτας, με το χείλος καλυμμένο από χοντρό αλάτι ή αλάτι λεμονιού. MARGARITA LIME Υλικά • 60ml βότκα • 125ml χυμός ντομάτας • 20ml φρέσκος χυμός λεμονιού • 1 κουταλάκι του γλυκού σος Worcestershire • 3 σταγόνες Tabasco • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση • Βάζουμε σε ποτήρι collins, προσθέτοντας όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε πάγο έως τη μέση του ποτηριού, ανακατεύουμε πάλι και απογεμίζουμε με πάγο, γαρνίροντας με στικ σέλερι, φύλλα βασιλικού και τρεις ελιές. BLOODY MARY ΣΥΝΤΑΓΕΣ DRINKS

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=