Food Service τ. 137
10 ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ Η Emirates σέρβιρε περισσότερα από 20.000 αυστηρά χορτοφαγικά γεύματα σε όλες τις Θέσεις τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο του βίγκαν θεσμού, Veganuary. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι το πα- γκόσμιο κίνημα που ενθαρρύνει τη βίγκαν στάση ζωής, ειδικά τον Ιανουάριο, έφερε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για τα εν πτήσει αυστηρά χορτοφαγικά γεύματα, της τάξης του 40%. Η αεροπορική εταιρεία, θέλοντας να εξυ- πηρετεί όλους τους επιβάτες της, διαθέτει ευρεία γκάμα μενού που ανταποκρίνεται σε ιατρικούς, θρησκευτικούς και ηθικούς λόγους και είναι σχεδιασμένη από ομάδα διατροφολόγων και σεφ. Τα αυστηρά χορτοφαγικά γεύματα κατέ- κτησαν την τρίτη μεγαλύτερη ζήτηση στην Οικονομική Θέση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες να ψηφίσουν τον Ιανουάριο την Emirates ως την Καλύτερη Αεροπορική για τα βίγκαν γεύματα, σε ψη- φοφορία των Vegan News. Σημειώνεται ότι η Emirates έχει περισσό- τερες από 170 αυστηρά χορτοφαγικές συ- νταγές στην κουζίνα της για τους βίγκαν επιβάτες της, ενώ η ομάδα διατροφολόγων και σεφ της Emirates χρησιμοποιεί φρέσκα λαχανικά, καθώς και μοναδικούς καρπούς, για την παρασκευή των ειδικών γευμάτων. Πάνω από 20.000 vegan γεύματα aπο την Emirates Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθη- καν τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Grand BallRoom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Το κερκυραϊκό της χρώμα διατήρησε η κορυφή των Χρυσών Σκούφων, χάρη στην ανακήρυξη για άλλη μια χρονιά του «Etrusco» ως το καλύ- τερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2019. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η «Σπον- δή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s». Τέσσερις από τις πέντε νέες εισόδους στους Χρυσούς Σκού- φους για το 2019 («Grandma’s» στην Ίο, «Διόνυσος» στην Ελούντα, «La Veranda» στη Μύκονο και «Ovac» στη Σαντορίνη) βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου, ενώ η πέμπτη νέα είσο- δος είναι το αθηναϊκό «Aleria». Σημειώνεται ότι για τη φετινή χρονιά 49 ελληνικά εστιατόρια μπήκαν στη λίστα των nominations κι από αυτά βραβεύτηκαν τα 28. Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη βαθμο- λόγηση είναι η ποιότητα των πρώτων υλών, η πρωτοτυπία τους, η μαγει- ρική τεχνική των σεφ, η αρμονία κι ισορροπία των γεύσεων, οι ευφάντα- στοι συνδυασμοί, η αισθητική εμφά- νιση των πιάτων κι η γενική αίσθηση που αποπνέει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων. Χρυσοί Σκούφοι 2019: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια Οι εταιρείες VNK Capital και Πα- λίρροια – Σουλιώτης Α.Ε. ξεκινούν στρατηγική συνεργασία, με τη συμ- μετοχή της VNK Capital σε ποσοστό 36% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Παλίρροια – Σουλιώτης Α.Ε. Στό- χος της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι η περαιτέρω ανά- πτυξη των εξαγωγών της τελευταίας, οι οποίες σήμερα αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των εσόδων της. Για την τυπική ολοκλή- ρωση της συνεργασίας απομένει η έγκριση από τις αρμόδιες Ρυθμιστικές Αρχές. Η ιδιωτική επενδυτική VNK Capital επενδύει σε ελληνικές και δι- εθνείς εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση στον χώρο τους, με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες αυτές. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξή τους τόσο στην αγορά της Ελλάδας, αλλά, κυρίως, στις αγορές του εξωτερικού. Συνεργασία VNK Capital με Παλίρροια – Σουλιώτης
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=