Food Service τ. 138

24 Ημερίδα Ελληνικής Γαστρονομίας Επαγγελματίες chefs κι άνθρωποι της γαστρονομίας, που αποτελούν μέλη της ομάδας Brigade, πραγματοποί- ησαν στο Food Stage του Hall 2 την Ημερίδα Ελληνικής Γαστρονομίας, που σκοπό είχε την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των επαγγελ- ματιών του κλάδου σχετικά με τη σημασία των τοπικών προϊόντων και της ορθής παραγωγής τους. Ταυτόχρονα, βαρύτητα δόθηκε και στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των επαγγελματιών της μα- ζικής εστίασης, την ενημέρωση, τη διάχυση και ποιοτική διεύρυνση των προϊόντων, την προστασία των πα- ραγωγών και των καταναλωτών και, τέλος, την ανάδειξη, προβολή και καταξίωση αξιόλογων, καινοτόμων και με περιβαλλοντική συνείδηση παραγωγών στη γαστρονομική αγορά. Βραβεία Κότινος Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποι- ήθηκε o διαγωνισμός ποιότητας ελαιόλαδου «ΚΟΤΙΝΟΣ 2019», τα βραβεία του οποίου απονεμήθηκαν στους νικητές κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε μία όμορφη εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου. Hμερίδα ΣΕΒΕΚ Η ημερίδα του Συνδέσμου Ελλη- νικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) επικεντρώθηκε στα Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος και συγκεκριμένα στη «Στρατηγική ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς και αξιοποίησης των εξαγωγικών δυνατοτήτων των επιχειρήσεων». Δεκάδες μέλη του Συνδέσμου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα δύο πάνελ συζήτησης που φι- λοξενήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και την εισήγηση του προέδρου του ΣΕΒΕΚ, Μάνου Δομαζάκη. Olive Challenge Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟ «OLIVE CHALLENGE: Επενδύοντας στην Καινοτομία» συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν καινοτόμες λύσεις και προτάσεις για τον τομέα της ελαιοκομίας. Ημερίδα ΣΕΒΤ Τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τη Βιομηχανία Τροφίμων σε σχέση με το περιβάλλον και τη διατρο- φή συζητήθηκαν στην ημερίδα που πραγματοποίησε ο ΣΕΒΤ, στο Lobby 2 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, αίθουσα C2, στις 17 Μαρτίου. Ημερίδα ΠΕΤΕΤ & ΣΥΒΙΠΥΣ Οι νέες τάσεις κι οι νομοθετικές απαιτήσεις για την ασφάλεια και τη συσκευασία των τροφίμων ήταν τα κύρια θέματα της ημερίδας που διοργάνωσε η ΠΕΤΕΤ και ο ΣΥΒΙΠΥΣ, στην αίθουσα των παράλληλων εκδηλώσεων, στο Hall 2. Ειδικοί στην ασφάλεια τροφίμων στη μαζική εστίαση ενημέρωσαν αναλυτικά κι υπεύθυνα τους δεκάδες παρευρι- σκόμενους για συστήματα αντιμικρο- βιακής συσκευασίας, μετανάστευση νανοσωματιδίων κ.ά. Στοχευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου. Στην αίθουσα που διαμορφώθη- κε ειδικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οινικά σεμινάρια, με εισηγητές κατα- ξιωμένους οινολόγους κι έμπειρους sommelier. Τα εκπαιδευτικά σεμινά- ρια, που πραγματοποιήθηκαν και τις τρεις ημέρες της έκθεσης, έδωσαν στους επαγγελματίες μια ολοκλη- ρωμένη εικόνα για τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά κι ενημέρωσαν για τις νέες τάσεις και τους τρόπους διαχείρισης του κρασιού. < ‘ ‘ Οι επαγγελματίες επισκέπτες της Food Expo γεύτηκαν μέσα από μια μεγάλη γκάμα τοπικά προϊόντα από τις πλέον αντιπροσωπευτικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών του Λιβάνου. ΡΕΠΟΡΤΑΖ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=