Food Service τ. 138

62 ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Άγιος Γεώργιος, Νεμέα, T.K. 205 00 Τηλ.: 27460 24117 www.karmabeer.gr Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Ο.Ε. 17 ο χλμ. Θεσσαλονίκης– Πολυγύρου Τηλ.: 2310 463444 www.sknipa.beer.gr Η Ζυθοποιία Πελοποννήσου – Karma Beer δημιουργήθηκε το 2014 στη Νεμέα, τον τόπο που παραδοσιακά ανήκει στο κρασί, από τον οινολόγο Παναγιώτη Θαμνίδη και τον χημικό μηχανικό Παναγιώτη Κοδρώση. Στόχος τους ήταν να παράγουν φρέσκιες, μη παστεριωμένες craft μπίρες, που φέρουν την προ- σωπική σφραγίδα του ζυθοποιού, αλλά ταυτόχρονα ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις, πειραματισμούς και γεύσεις που απαιτεί ο σύγχρονος καταναλωτής. Τα προϊόντα της Ζυθοποιίας Πε- λοποννήσου κυκλοφορούν με το εμπορικό σήμα KARMA και λογό- τυπο το Λιοντάρι. Karma Pale Ale Η Karma Pale Ale είναι μια απα- στερίωτη Pale Ale, με κεχριμπαρένιο χρώμα και πλούσιο σώμα, μια μπίρα που είναι γλυκιά στην αρχή, με ευχάριστη πικράδα στο τελείωμα, στη γεύση της οποίας κυριαρχούν τα αρώματα γκρέιπφρουτ, περγαμόντου, πεύκου κι ώριμου βερίκοκου. Alc.: 5.5% vol • IBU: 23 Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4–8 °C Karma Red Ale Μια κόκκινη, ελκυστική, «παθιάρικη» μπίρα, που οι λάτρεις και μη του είδους θα την ερωτευθούν. Χρώμα κόκκινο, με αποχρώσεις ανεπεξέργαστου χαλκού, κι αρώματα αποξηραμένων κόκκινων φρού- των, καραμέλας, μπισκότο βουτύρου και νιφάδες σοκολάτας. Γλυκιά, γεμάτη και συγ- χρόνως ελαφριά, με ανεπαίσθητη πικράδα στο τελείωμα και πυκνό κρεμώδη αφρό. Alc.: 5.5% vol • IBU: 20 Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 5–10 °C Karma Hoppy Lager Μια ξεχωριστή μπίρα, με ιδιαίτερο αρω- ματικό χαρακτήρα, ξανθοκίτρινο χρώμα, με πορτοκαλί ανταύγειες, και λευκό αφρό. Το ισορροπημένο dry hopping της προσδίδει δι- ακριτικά αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ και μάνγκο. Έχει ελαφριά γεύση, είναι μέτρια ξηρή κι ευχάριστα δροσιστική. Είναι μια μπίρα που μπορεί να ικανοποιήσει από beer aficionados έως και το κλασικό κοινό της Lager. Alc.: 5.0% vol • IBU: 18 Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 2–4 °C Τ ηρώντας όλα τα στάνταρ, οι δημιουργοί της Πρότυπης Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να περάσουν από την οικιακή ζυθο- ποιία στην επαγγελματική παραγωγή μπίρας, με στόχο να προσφέρουν ένα ποιοτικό προϊόν, μια φρέσκια μπίρα, απαστερίωτη, αφιλτράριστη με πλούσιο άρωμα και γεύση. Η ονομασία «ΣΚΝΙΠΑ» δόθηκε από τους ιδρυ- τές της, Άγγελο Κανιατσάκη, Γιώργο Χαριτίδη και Γιώργο Γκουτζιούρη, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τα τετριμμένα, προσφέροντας μια μπίρα που είναι σε όλα τα επίπεδα ξεχωριστή. Σαλονικιά Η Σαλονικιά είναι μια Pilsner μπίρα με βαθύ κίτρινο χρώμα και μεθυστικό άρωμα. Οι δημιουργοί της το περιγράφουν ως «Άρωμα μεθυστικό που σε παρασύρει σε μια μεγάλη βόλτα από τα Λαδάδικα και από την Αριστοτέλους, στο Καραμπουρνάκι και στην Περαία, κι έπειτα πάλι πίσω, στα Κάστρα και στην Αγορά Μοδιάνο». Συστατικά: νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μέλι και μαγιά Περιεχόμενο: 330ml Αλκοόλ: 5,5% Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 6–8 °C Sknipa Strong Ale Η Sknipa είναι μία Strong Ale μπίρα που διαθέτει βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, δημιουργεί ψηλή και πλούσια κορώνα ενώ, κατά το σερβίρισμα, ανα- δεικνύονται τα έντονα αρώματα λυκίσκου, κίτρου και πεύκου που τη χαρακτηρίζουν. Η γεύση της είναι έντονα βυνώδης (αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών), με νότες καραμέλας. Η ενανθρά- κωσή της είναι φυσική και διακριτική. Συστατικά: βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μαγιά Αλκοόλ: 6,2% Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 6–8 °C ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – KARMA BEER ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=