Food Service τ. 139

29 έως ότου η ιδιοκτησία ομαλοποιήσει τη διαμορφωθεί- σα κατάσταση και φέρει επικεφαλής κάποιον chef από ένα αδελφό εστιατόριο που διέθετε. Κάτι που έγινε για χρονικό διάστημα μικρότερο του εξαμήνου. Βέβαια, η έλευση ενός νέου chef συνέβαλε στη δημιουργία ενός προβληματικού περιβάλλοντος, όπου ξαφνικά βρέθη- καν σε μια κουζίνα δύο επικεφαλής!» Η αξία της διαθεσιμότητας και της ετοιμότητας Αυτή η λεπτομέρεια δεν εμπόδισε τον κ. Χανιώτη να παραμείνει επί 12μήνου στο εστιατόριο, εργαζό- μενος, εξελισσόμενος και βρίσκοντας τον χρόνο να σκεφτεί τις εναλλακτικές που ορθώνονταν μπροστά του για το επόμενο βήμα. Αυτό είχε την ονομασία Per Se, φέρει την ανώτατη διάκριση 3 αστεριών Michelin και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη! Εκεί, τον Οκτώβριο του 2015, αφού πέρασε με επιτυχία ένα δοκιμαστικό, η ιδιοκτησία του εστιατορίου τον ενη- μέρωσε πως θέλει να τον εντάξει στην κουζίνα του. Περιχαρής ο νεαρός Έλληνας σεφ πέταξε στο Λον- δίνο, προκειμένου να ενημερώσει τον David Moore, ιδιοκτήτη και δημιουργική δύναμη -μεταξύ άλλων- του Pied a Terre πως αποδέχτηκε τη θέση στο Per Se και βλέπει το μέλλον του στο «Μεγάλο Μήλο». Ο κ. Moore, αντιλαμβανόμενος πως κινδυνεύει να χάσει το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και τη θέληση ενός δυναμικά ανερχόμενου σεφ, ο οποίος έχει πολλά χρόνια μπροστά του να διαπρέψει στην κουζίνα, επιχειρώντας να καλύψει ένα υπαρκτό κε- νό στο αδελφό εστιατόριο στο Λονδίνο, πείθει τον κ. Χανιώτη να αναλάβει ως executive chef εκεί για χρονικό διάστημα έξι μηνών, εξομαλύνοντας την εκρηκτική κατάσταση που ίσχυε, λαμβάνοντας ένα γενναιόδωρο μπόνους, πριν φύγει για τις ΗΠΑ. «Θε- ώρησα πως ήταν μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία κι έτσι, αφού ενημέρωσα την ιδιοκτησία του Per Se, πήγα να αναλάβω τα καθήκοντά μου στο Λονδίνο. Εκείνη την ημέρα παραιτήθηκε ο σεφ που με είχε διαδεχτεί στην προηγούμενη κουζίνα! Αυτομάτως, επικοινώνησαν μαζί μου και μου πρότειναν να αναλάβω ως Executive Chef το Pied a Terre. Εν λευκώ, έτοιμοι να ικανοποιήσουν τις προϋποθέσεις που θα έθετα, όπως τη στελέχωση δικής μου ομάδος, τον καταρτισμό του μενού, τις αλλαγές που σκεφτόμουν να πραγματοποιήσω, των κεφαλαίων που θα χρειαζόταν για την ανεμπόδιστη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας υψηλών απαιτήσεων κ.ο.κ. Αφού συμφωνήσαμε, ακύρωσα τη μετακίνησή μου στη Νέα Υόρκη κι έκτοτε εργάζομαι ευτυχής στο Pied a Terre. Σήμερα, πλέον, έχω φτάσει στο σημείο να είμαι και partner με τη μετοχική χροιά του συγκε- κριμένου μαγαζιού. Ξέρω, σε πολλά σημεία ακούγεται σενάριο μυθοπλασίας, εντούτοις η ιστορία μου αποτε- λεί διαρκή διαδικασία ευτυχών συμπτώσεων, σε συνδυ- ασμό με το γεγονός ότι πάντοτε εμφανιζόμουν έτοιμος κι ανοικτός σε κάθε πρόκληση ή πρόταση! Αναμφίβολα, το στοιχείο της διαθεσιμότητας αναδεικνύεται σε κυρί- αρχης σημασίας στις ημέρες μας».

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=