Food Service τ. 139

Μετά την Αθήνα ακολουθούν οι Κυκλάδες! Οι υπηρεσίες της εταιρείας απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ψητο- πωλεία, ταβέρνες, catering, καθώς επίσης και σε ολόκληρη την αγορά της μαζικής εστίασης, μέσω του εφοδιασμού μικρότερων όσο και μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου. Η πλειοψηφία των πελατών της εταιρείας βρίσκεται στην Αττική, ωστόσο πρόσφατα έχουν ξεκινήσει με προσεκτικά βήματα να πραγματοποιούνται συνεργασίες σε πρώτη φά- ση με ορισμένα νησιά των Κυκλάδων, και δη με τοπικούς εμπόρους - προμηθευτές προϊόντων και λύσεων HoReCa της τοπικής αγοράς. « Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, που διακρίνει την επιχειρηματική μας πορεία, είναι το γεγονός ότι δεν επιχει- ρούμε… άλματα εντυπωσιασμού, καθώς, σε πλείστες περιπτώσεις, αυτά καταλήγουν στο κενό! Αντιθέτως, έχουμε υιοθετήσει μια πιο συντηρητική πορεία, με προσεκτικές όσο και καλά μελετημένες κινήσεις, που μας έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα να κινούμαστε θετικά σε ό,τι αφορά το ταμείο μας και το εν γένει οικονομικό μας αποτύπωμα! Οφείλω να ομολογήσω πως ελέγχω διαρκώς τα λογιστικά δεδομένα της επιχείρησής μας, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να διασφαλίζεται η βιωσι- μότητά μας. Επίσης, φροντίζω να ενημερώνομαι και να παρακο- λουθώ τα τεκταινόμενα και τις τάσεις της αγοράς, προσπαθώντας να τις μετουσιώσω σε λύσεις, προϊόντα κι ικανοποίηση αναγκών», επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της «Μαρκόπουλος-Στρουγκάτο ». Μελλοντικά σχέδια για γκρουπ προϊόντων της ελληνικής γης! Ο κ. Μαρκόπουλος, αυτοδημιούργητος ων, δείχνει να είναι ένας άνθρωπος που… θρέφεται από την πρόκληση της μετεξέλιξης, την αναζήτηση του επόμενου βήματος και, φυσικά, τη βίωση της συνολικής διαδικασίας της σύλ- ληψης, του σχεδιασμού και της υλοποίησης μιας επιχειρη- ματικής ιδέας. Ουδέποτε δε έχει κρύψει πως ονειρεύεται εμφορούμενος από τα χαρακτηριστικά της καινοτομίας, της πρωτοτυπίας και της ποιότητας. Εάν αναρωτιέστε σχετικά με τα προσεχή του σχέδια, ο ίδιος εμφανίζεται αποκαλυπτικός: « Δεν σας κρύβω πως σχεδιάζω να δημιουρ- γήσω ένα γκρουπ συγκέντρωσης, επεξεργασίας, τυποποίησης, συσκευασίας και διάθεσης ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης! Σε αυτή την ομάδα θα μπορεί να ενταχθεί λ.χ. μια μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιόλαδου που θα εδρεύει στην Πελοπόννησο, ενδεχομένως στη Μεσσηνία. Ήδη, μάλι- στα, εδώ και καιρό έχουμε λανσάρει στην αγορά το own brand “Όλεα γην”, που διατίθεται σε συσκευασίες έξτρα παρθένου και παρθένου ελαιόλαδου, και είναι αποτέλεσμα της αποκλει- στικής συνεργασίας μας με τρεις μικρές τοπικές ελαιοπαρα- γωγικές μονάδες που εδρεύουν στην Καλαμάτα, την Ηλεία και την Κρήτη. Το επόμενο βήμα είναι να συγκεντρώσουμε ικανή ποσότητα από ποιοτικό ελαιόλαδο που θα προέρχεται κατά βάση από τις πλέον ανεπτυγμένες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας, θα υπόκειται σε επεξεργασία, θα τυποποιείται και θα διατίθεται στην αγορά ως εξαιρετικά ποιοτική λύση, που θα εφαρμόζει και θα πληροί τα πλέον αυστηρά ποιοτικά στάνταρντ. Στους ίδιους μελλοντικούς μου σχεδιασμούς πε- ριλαμβάνεται η ποσοτική ενίσχυση των 4 own brand ετικετών μας σε επίπεδο διαθέσιμων κωδικών και προϊοντικών κατηγο- ριών, με την ταυτόχρονη διεύρυνση της διείσδυσής τους σε επιχειρηματικές και γεωγραφικές αγορές ». < X-RAY 34

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=