Food Service τ. 139

61 λοιπόν, την ανάδειξη, την προώθηση και την προβολή της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας κάθε περιοχής προς τους πελάτες, ανάλογα με το τι παράγεται εκεί, σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθή- κες, το έδαφος, την ιστορική πορεία και τις επιρροές που υπάρχουν σε κάθε τόπο. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του ΞΕΕ, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα, το οποίο απαιτεί αυστηρή τήρηση συγκεκριμένων παρα- μέτρων από τα ξενοδοχεία-μέλη, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα κι η αυθεντι- κότητα των προσφερόμενων προϊόντων και συνταγών. Επίσης, για τον επισκέπτη, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να ανα- καλύψει τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού που έχει επιλέξει. Επιλέγοντας το πιάτο της προτί- μησής του, από μία ποικιλία αγαθών και παραδοσιακών συνταγών, κερδίζει την εμπειρία της τοπικής κουζίνας και των εθίμων του κάθε τόπου. Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο «Ελληνικό Πρωινό», είτε μεμονωμένα είτε ως συστατικά των συνταγών του, βρίσκο- νται στην καρδιά της μεσογειακής δια- τροφής. Ψωμί, παξιμάδια, ελαιόλαδο και ελιές, γιαούρτι, μέλι και φρέσκα φρούτα αποτελούν ορισμένα από αυτά. Ξεχάστε την ποσότητα - έμφαση στην ποιότητα! Σε πλείστες περιπτώσεις, τα εστιατόρια επιλέγουν να επενδύσουν στην ποσό- τητα, την επάρκεια και το πλήθος της προσφοράς, προωθώντας την λογική του «Χ ευρώ, όσο μπορείς να φας». Αυτές οι επιχειρήσεις οφείλουν να αντιληφθούν εγκαίρως πως η συγκεκριμένη λογική εί- ναι ξεπερασμένη και άκαιρη. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία η σύγχρονη τάση επιβάλλει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα επιλεκτι- κοί κι εκλεκτικοί στο τι καταναλώνουν, προσέχοντας ιδιαιτέρως τις προσλαμβά- νουσες θερμίδες, την ποιότητα των πρώ- των υλών, τον τρόπο μαγειρέματος, το επίπεδο αλατιού και ζάχαρης, την ύπαρ- ξη πλούσιων ποσοτήτων λαχανικών και φρούτων κ.ο.κ. Δηλαδή, πιάτα, γεύσεις και συνταγές πιο ελαφριά και πολλαπλά- σια υγιεινά. Σε αυτή τη λογική, υπάρχουν πολλά εστιατόρια τα οποία έχουν επιδοθεί σε δημιουργικό «οργασμό», καινοτομώντας, και δη σε αρκούντως προχωρημένο επί- πεδο, προσφέροντας πιάτα για breakfast και brunch που περιλαμβάνουν ή στη- ρίζονται σε υλικά, όπως μαύρη κινόα, χούμους παντζαριού, κουνουπίδι cajun, καρύδα, κρέμα αυγών κ.ά., δίνοντας προ- τεραιότητα στην υγεία και τη γεύση. Όσο για την πηγή έμπνευσης, προέρχε- ται από ποικίλες γωνιές του κόσμου, με τους επικεφαλής σεφ να αναζητούν ότι πιο εξεζητημένο, περίεργο και με έντονη αίσθηση μυστηρίου υπάρχει. Οι δε γευ- στικοί συνδυασμοί, σε επίπεδο πρώτων υλών, είναι κυριολεκτικά αναρίθμητοι. ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=