Food Service τ. 139
67 πρώτες ύλες, οι οποίες θα είναι φρέσκες, θα περιέχουν χαμηλά επίπεδα ζάχαρης κι αλατιού και, φυσικά, περιορισμένη πο- σότητα μπαχαρικών. Ιδιαίτερα κατατοπι- στικό είναι το παράδειγμα της Ιταλικής κουζίνας, που θεωρείται αρκούντως φι- λική προς τους μικρούς φίλους, οι οποίοι συνήθως… τιμούν με ξεχωριστή χαρά κι ευχαρίστηση τα πιάτα της. Υπό αυτό το πρίσμα, κρίνεται αναγκαίο για μια επιχεί- ρηση του κλάδου της μαζικής εστίασης η επεξεργασία του παιδικού μενού να γίνε- ται με ξεχωριστή προσοχή, ώστε να αντα- ποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των γονιών και των ίδιων των νεαρής ηλικί- ας πελατών. Σε αυτή τη λογική, μπορεί να αξιοποιηθούν τα μικρότερα μεγέθη και σχήματα ζυμαρικών, προκειμένου να αποτελέσουν ικανοποιητική βάση για μια παιδική μερίδα. Εάν σε αυτήν προστεθεί μια απλή στην προετοιμασία κι εκτέλεση σάλτσα ντομάτας, με λίγο κρεμμύδι κι ελάχιστο σκόρδο, το γευστικό αποτέλε- σμα είναι απόλυτα εγγυημένο. Το παιδικό μενού χρήσιμο θα ήταν να περιλαμβάνει μια μικρών διαστάσεων σα- λάτα, προκειμένου να αποτελεί μια ολο- κληρωμένη, απόλυτα γευστική, υγιεινή, εύκολη στην προετοιμασία και θρεπτική πρόταση! Έτσι πληροί και τις προδιαγρα- φές που θέτουν οι γονείς, δίνοντας αποτε- λεσματική απάντηση στις health conscious ανησυχίες τους. Ψηλά στη λίστα των γευστικών προ- τιμήσεων των παιδιών βρίσκεται κι η πίτσα, η οποία δεν παύει να συνοδεύεται από τη σχετική φημολογία περί… ένοχης απόλαυσης. Βέβαια, δεν λείπουν κι οι με- λέτες που καταδεικνύουν πως, όταν μια οικογένεια δειπνεί σε ένα εστιατόριο, συ- νήθως, οι γονείς αναζητούν κι, εν τέλει, επιλέγουν πιάτα τα οποία διασφαλίζουν στα παιδιά-καταναλωτές την απόλαυση. Σε αυτό το πλαίσιο, η πίτσα συγκαταλέ- “Η μέγιστη πρόκληση ενός παιδικού μενού είναι να διατηρεί ικανοποιημένους τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς τους!”
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=