Food Service τ. 140
1 «Κτίστε» την εικόνα των πιάτων Προσπαθήστε να σηματοδοτήστε, ουσιαστικά, την ύπαρξη των νέων πιά- των στην εστιατορική σας επιχείρηση, επισημαίνοντας και ρίχνοντας… φως σε αυτά, λ.χ. με την ενσωμάτωση μιας ευ- κρινούς, δελεαστικής όσο και «ζωντα- νής» φωτογραφίας, που θα γεννά, αυ- τομάτως, αισθήματα ικανοποίησης της πείνας! Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κάποια stock φωτογραφία, αντιθέτως, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μια απόλυτα ρεαλιστική φωτογραφία του πιάτου. Τοποθετήστε την σε ένα άρτια εικαστικά διαμορφωμένο πλαίσιο-πινα- κίδα, μέσα από το οποίο και θα αναδει- κνύεται η νέα γευστική πρόταση. 2 Να είστε περιγραφικοί, μα και… σύντομοι! Ενδεχομένως να μην το γνωρίζατε, όμως το περιεχόμενο του μενού ενός εστιατορίου ελέγχεται από τους πελά- τες, σε λιγότερο από 1,5 λεπτό! Καθώς ο χρόνος είναι χρήμα και στη συγκεκριμέ- νη περίπτωση, έχετε ελάχιστο στη διά- θεσή σας. Για αυτό και θα πρέπει να τον εκμεταλλεύεστε όσο πιο παραγωγικά γί- νεται. Χρησιμοποιήστε φράσεις αντί για ολόκληρες προτάσεις. Απαριθμήστε τα συστατικά και τις πρώτες ύλες, περιγρά- φοντάς τις, μέσω της ισορροπημένης χρήσης επιθέτων, τα οποία με τη σειρά τους ενεργοποιούν το θυμικό και τη φα- ντασία των πελατών, π.χ. φρέσκα, κομ- μένα στο χέρι, νόστιμα, οργανικά κ.ά. 58 4+1 tips ανανέωσης του μενού «Πουλήστε» τα νέα σας πιάτα! Η ανανέωση αποτελεί ένα must-have ζητούμενο για κάθε εστιατόριο. Πόσο μάλλον, όταν αφορά τα πιάτα και το μενού, που αποτελούν ζωτικής σημασίας παράγοντες επιτυχίας. Πώς τα εμπλουτίζετε, δίχως να δημιουργείτε αναταράξεις; Το «FOOD SERVICE» σας παρουσιάζει πέντε πρακτικές συμβουλές: της Νικόλ Κηλίδη NEW MENU
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=