Food Service τ. 140

78 Η καθαριότητα ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ υγιεινή Εστιατόρια κι υγιεινή αποτελούν έννοιες αλληλένδετες! Το προσωπικό σας παίζει καίριας σημασίας ρόλο στη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος απαλλαγμένου από υγειονομικούς κινδύνους. HEALTH SAFETY Η εστιατορική σκηνή στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι διακρίνεται από έντονη εποχικότητα, συνεχίζει τη λειτουργία της και κατά τους υπόλοι- πους μήνες του έτους, στηριζόμενη σε μια σταθερή πελατεία. Κάτι, που αυτομάτως εγείρει το ζήτημα της υγιεινής και της ασφάλειας πρωτί- στως στον χώρο της κουζίνας και των… περιεχομένων της (λ.χ. ψυγεία, φούρνοι, ψησταριές, παγομηχανές κ.ο.κ.), δευτε- ρευόντως στη σάλα και τις αποθήκες. Από την πλευρά της, μια επιχείρηση εστίασης πρέπει να παρέχει στο προσω- πικό της εκτενή εκπαίδευση σε ό,τι αφο- ρά τη διασφάλιση της υγιεινής, καταρτί- ζοντάς το περί των «do’s» και «don’ts»! Επιπροσθέτως, πρέπει να διαπνέεται από τη λογική πως δεν πρόκειται για μια υπόθεση… one and done. Αντιθέ- τως, προϋποθέτει διαρκή δέσμευση, εν- διαφέρον, προσοχή και γνώση επί του ζητήματος. Άρα, χρειάζεται ενημέρωση σχετικά με τα όσα ισχύουν, τόσο σε επί- πεδο νομοθεσίας, όσο και σε σύγχρονες τεχνικές, προϊόντα, υπηρεσίες, μεθό- δους και πρακτικές για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής. Στοι- χεία, τα οποία θα διασφαλίσουν τόσο τους πελάτες σας, όσο και θα «σφραγί- σουν» τη μακροημέρευση του καταστή- ματός σας. της Νικόλ Κηλίδη

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=