Food Service τ. 141

Βασισμένη στη σειρά «Πατεράκης Family», σε συνδυασμό με παρα- δοσιακές κρητικές συ- νταγές και χρήση νέων τεχνολογιών και καινο- τομιών, η εταιρεία Πα- τεράκης Α.Ε. λανσάρει τη σειρά «ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ». Η σειρά περιλαμβάνει το Λουκάνικο με Πράσο, το Κρητικό Σύγκλινο, το Απάκι Κοτόπουλο, το Χοιρινό Απάκι Κρή- της, το Λουκάνικο με Κρασί Μπρούσκο κ.ά. Μια σειρά προϊό- ντων που διατηρεί την ποιότητα και την αυθεντική της γεύση, πάντοτε με την εγγύηση της Πατεράκης Α.Ε. Η εταιρεία Πατεράκη εστιάζει ιδιαίτερα στην καινοτομία των προϊόντων της. Ακολουθώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, πρόσφατα λάνσαρε το απάκι κοτόπουλο, το οποίο είναι ένα νέο κι αρκετά ασυνήθιστο προϊόν. Πρόκειται για ένα προϊόν από ατόφιο φιλέτο κοτόπουλου, χωρίς γλουτένη. Παρασκευάζε- ται με φυσικό τρόπο, καθώς παραμένει στο ξίδι για δύο μέρες και στη συνέχεια καπνίζεται με ξύλο οξιάς κι αρωματικά βότανα. Επίσης, η εταιρεία παρουσιάζει το νέο ανανεωμένο Κρη- τικό Σύγκλινο Πατεράκης Family χωρίς γλουτένη, που έχει ελαφριά καπνιστή γεύση, είναι πολύ τρυφερό και χρειάζεται ελάχιστο ψήσιμο. Είναι κομμένο σε φέτες, γεγονός που διευ- κολύνει το ψήσιμό του. Η Kerkini Farm βρίσκεται σε δι- αρκή επεξεργα- σία κι υλοποίη- ση ενός σχεδίου ανάπτ υ ξ η ς κ ι επέκτασης της φάρµας και του εργαστηρίου, της επιχείρησης. Οι εγκαταστά- σεις της φάρµας βρίσκονται σε µια ιδιόκτητη έκταση 10 σ τ ρ εµµά των στο βορειοδυτικό τμήμα της Λίμνης Κερκίνης, και σε αυτό τον µοναδικό υδροβιότοπο, προστα- τευόμενο από τη Διεθνή Συνθήκη Ramsar, τα βουβάλια της Kerkini Farm εκτρέφονται, μεγαλώνουν κι αναπαράγονται. Ανάμεσα στα αλλαντικά που παρασκευάζει είναι τα και- νοτόμα HOT BUFF Βραστά Λουκάνικα µε Βουβαλίσιο κρέας. Εκλεκτά κοµµάτια 100% ελληνικού κρέατος κορυφαίας ποιότητας, βουβαλίσιου και χοιρινού, ζυμώνονται µαζί, αναδεικνύοντας την πλούσια γεύση τους. Βράζονται και στη συνέχεια «καπνίζονται» σε ξύλα οξιάς. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΑΕ www.paterakisfamily.gr PARMACOTTO GR www.parmacotto.com KERKINI FARM http://www.farmakerkinis.gr αλλαντικα 30 Εταιρεία Διεύθυνση Τηλ Fax Web ΕΔΕΣΜΑ ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΣ Α5 2310 796400 2310 797577 www.edesma.gr ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Στέρνες, Ακρωτήρι, Χανιά 28210 66121 28210 66122 www.paterakisfamily.gr PROVENCE Θεοφάνους 12, Αθήνα 115 23 210 8981435 www.provence.gr KERKINI FARM Κερκίνη Σερρών 23270 41151 www.farmakerkinis.gr HELLENIC PREMIUM MEAT Στρατηγού Ρόκα Νικολάου 37, Μάνδρα,196 00 210 5550756 www.hpmeat.gr ΠΙΝΔΟΣ ΑΠΣΙ Ροδοτόπι Ιωαννίνων 26510 57501-7 www.pindos-apsi.gr PARMACOTTO GR Λ. Καραμανλή 23, Αρτέμιδα, 190 16 22940 22804 www.parmacotto.com Η Parmacotto S.p.A ιδρύθηκε το 1978 στην Πάρμα της Ιταλίας και, επενδύοντας στο πάθος και το μεράκι, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα πρώτων υλών έγινε ένας από τους πρώτους παραγωγούς και προμηθευτές αλλαντικών στην Ευρώπη και τώρα ήρθε και στην Ελλάδα! Προσφέρει μια πλούσια γκάμα προϊόντων ανώ- τερης ποιότητας κι ιταλικής φινέτσας: από κλα- σικό προσούτο και μορταδέλα μέχρι την καινούργια Zero Line, μια σειρά αλλαντικών η οποία δεν περιέχει καθόλου αντιβιοτικά ή ορμόνες ανάπτυξης, από την εκτροφή του ζώου ως την παραγωγή του προϊόντος, μια αποκλειστικότητα της Parmacotto που καταναλώνεται με μηδέν σκέψεις κι ανη- συχίες. Επίσης, προσφέρεται η σειρά αλλαντικών Azzuro με 25% λιγότερο αλάτι, η τέλεια σύμμαχος όλων εκείνων που θέλουν να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή κι έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν προστίθεται γλουτένη, γλουταμινικό νάτριο, πρωτεΐνες γάλακτος και λακτόζη. Τέλος, αρκετά αλλαντικά της Parmacotto διαφημί- ζεται πως δεν περιέχουν MSG. To MSG είναι ενισχυτικό γεύσης, που στα ελληνικά αναγρά- φεται ως όξινο γλουταμινικό μονονάτριο κι αποτελεί «κόκκινο πανί» για πολλούς καταναλωτές στην Ελ- λάδα. Όπως παρατηρείται, πληθαίνουν οι καταναλωτές που εξετάζουν προσεκτικά τα συστατικά των προϊόντων, προτού αποφασίσουν αν θα τα αγοράσουν ή όχι. Η ζάχαρη και το MSG αποτελούν για όλο και περισσότερους λόγο απόρριψης προϊόντων.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=