Food Service τ. 142

19 cocktail. Τα βλέμματα, όμως, όλων στρά- φηκαν στους διαγωνιζόμενους του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Non alcoholic cocktail, μία τάση που φαίνεται πως κερ- δίζει έδαφος συνεχώς, με το ενδιαφέρον του κοινού να αυξάνεται για ποτά, κοκτέιλ και μπίρες με χαμηλό ή και καθόλου αλκο- όλ, όπως αναλύεται και σε ρεπορτάζ του παρόντος τεύχους του «Food Service». Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν οι Δημήτρης Πατσούρας, Θεόδωρος Λα- μπούσης και Παναγιώτης Ανδριόπουλος στην 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ακόμη, η Ένωση Ελλήνων Ζυθοποιών πραγματοποίησε για δεύτερη χρονιά την Beer Day. Κατά τη διάρκεια της εκδήλω- σης, συζητήθηκαν οι σύγχρονες τάσεις στον χώρο της ζυθοποιίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και τυφλής δοκιμής καθιερωμένων αλλά και ασυνήθιστων ειδών μπίρας. Aντίστοιχα, και στο Coffee Events stage υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έως κι εν- θουσιασμός, για τους διαγωνιζόμενους του Barista 2020. Στον τελικό του Coffee in Good Spirits νικητές αναδείχτηκαν οι Κλουβάτος Χρή- στος (1η θέση), Παπαευθυμίου Σωτήρης (2η θέση) και Αγγελάκης Γιώργος (3η θέ- ση). Στον τελικό του Brewers Cup νικητές αναδείχθηκαν οι Aθανασία Καλαμπαλίκη στην 1η θέση, Στάθης Κορέμτας στη 2η θέση και Τάνια Κονσταντίνοβα στην 3η θέση. Τέλος, στον διαγωνισμό για τον κο- ρυφαίο Έλληνα barista, τις τρεις πρώτες θέσεις κέρδισαν οι Ειρήνη Δασκαλοπού- λου (1η), Νίκος Αντζαράς (2η) και Γιώργος Μωραΐτης (3η). Τα γαστρονομικά δρώμενα Στο Gastronomy Forum, έμπειροι σεφ ανέδειξαν μέσα από μοναδικά πιάτα το ελληνικό χαβιάρι, το ψάρι και το ούζο, ενώ τις εμπειρίες τους μοιράστηκαν επαγ- γελματίες του τουρισμού που διοργανώ- νουν γαστρονομικά tour. Το ΞΕΕ, με στόχο την ενίσχυση πάντα του ελληνικού τουρι- στικού προϊόντος, παρουσίασε για άλλη μια χρονιά τη δράση «Ελληνικό Πρωινό», με τιμώμενες περιοχές φέτος τη Δράμα και την Πάτμο. Το κοινό δοκίμασε παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα, με σκοπό να ενημε- ρωθεί για τους γαστρονομικούς θησαυ- ρούς και των δύο περιοχών. Τέλος, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλά- δος κι η HORECA εγκαινίασαν κατά τη διάρκεια της 15ης διοργάνωσής της τα βραβεία «Οι καλύτεροι γαστρονομικοί προορισμοί-εστιατόρια», όπου τίμησαν εστιατόρια και ξενοδοχεία που στηρί- ζουν τον ελληνικό γαστρονομικό τουρι- σμό. Τα βραβεία έλαβαν: Ελαιώνας στον Ζαρό (Κρήτη), Toula’s Restaurant (Κέρκυ- ρα), 1926 (Νάξος), Aristi Mountain Resort (Ήπειρος), Ήταν ένα μικρό καράβι (Τήνος). Η HORECA έδωσε ραντεβού για τη 16η διοργάνωση, τον Φεβρουάριο του 2021. <

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=