Food Service τ. 142

20 «Φρέσκο» επιχειρηματικόμοντέλο 360 ο προσέγγιση Απόλυτος σεβασμός στην ελληνική γη! Εστιατόριο, βιολογικό αγρόκτημα, παραγωγή προϊόντων προς εμπορία, παροχή ξεχωριστής αγροτουριστικής και αγροδιατροφικής βιωματικής εμπειρίας. Το παράδειγμα του «Εν Κεφαλληνία» της Γεωργίας Τότολου και του Μιχάλη Κούτσικου ίσως εμπνεύσει μελλοντικούς επιχειρηματίες. MEET THE EXPERTS Του Παναγιώτη Μαρκέτου «Ζεστασιά», «καθαρό» κι άδολο βλέμμα, ανυπέρβλητη αγάπη για τη γη και τα προϊόντα της, αγνό «δέσιμο» με τον τόπο καταγωγής, εμμονή στην ποιότητα και την αυ- θεντικότητα, πλήρης αυτογνωσία, αυτάρκεια, ανήσυχο όσο και δημι- ουργικό πνεύμα, έλλειψη αδηφα- γίας και ξεκάθαρη θέληση για την προσφορά μόνο όσων υπηρεσιών δύνανται να υποστηρίξουν. Στοιχεία, τα οποία συνήθως προκύ- πτουν από τη «χαρτογράφηση» της προ- σωπικότητας εξαιρετικά πολλών ατό- μων. Όχι, όμως, στην περίπτωση του «Εν Κεφαλληνία», του ελληνικού εστια- τορίου της Γεωργίας Τότολου και του Μιχάλη Κούτσικου που βρίσκεται σε ένα βιολογικό αγρότημα στη Λακήθρα της Κεφαλλονιάς. Ζευγάρι στη ζωή και στις επαγγελμα- τικές ενασχολήσεις, ξεκαθάρισαν από -σχετικά- νωρίς τόσο το περιεχόμενο όσο και την κατεύθυνση της επαγγελμα- τικής τους πορείας, εξελίσσοντας μάλι- στα διαρκώς τα παρεχόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, εμπλουτίζοντας το γνωστικό τους οπλοστάσιο, τολμώ- ντας να επιχειρήσουν σε νέα επίπεδα και προκλήσεις. Κι αυτό, καλλιεργώντας τη γη των προγόνων τους κι αξιοποιώ- ντας τον παραγόμενο προϊοντικό πλού- το, εφαρμόζοντας χρηστές μεθόδους βιωσιμότητας. Πολυεπίπεδη προσέγγιση Μάλιστα, συνειδητά επέλεξαν να πα- ραμείνουν στην Κεφαλλονιά και από τη Λακήθρα, ένα χωριό μερικά χιλιόμε- τρα μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού, Αργοστόλι, με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τις 3 εκατοντάδες, να «στή-

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=