Food Service τ. 142
σκοπό την παραγωγή πιο «πράσινων», καθαρών κι οικονομικών πλυντηρίων για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Το κέρδος σε βάθος χρόνου Γενικότερα, οι επιχειρήσεις θα πρέ- πει να επιλέγουν εξοπλισμό που προ- σφέρει ενεργειακή εξοικονόμηση. Μπορεί να είναι μεγαλύτερο το κόστος απόκτησης, αλλά σε βάθος χρόνου τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα είναι πολύ περισσότερα. Είναι γεγο- νός, πάντως, πως πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να διαθέσουν υψηλά ποσά σε συγκεκριμένες στιγμές για πιο «πράσινες» συσκευές. Καλό θα ήταν σε αυτές τις περιπτώσεις να μην κάνουν έκπτωση στον συγκεκριμένο τομέα και να διαπραγματεύονται μεγαλύτερη ευ- ελιξία στον τρόπο αποπληρωμής μιας τέτοιας συσκευής. Επιπλέον, δεν πρέ- πει ποτέ να ξεχνάμε τον πάγιο κανόνα «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Ένα υψηλής ποιότητας πλυντήριο σκευών, όχι μόνο θα επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, αλλά είναι και πολύ πιο πι- θανό να έχει πολύ μεγαλύτερη «ζωή» από μια φθηνότερη επιλογή. Οι εγγυ- ήσεις που παρέχουν οι κατασκευαστές αποτελούν, άλλωστε, εξασφάλιση για τη μακρόχρονη και σωστή λειτουργία του εξοπλισμού. Σωστή συντήρηση Να τονιστεί, ωστόσο, ότι η εγγύηση δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό. Οι εγγυήσεις σε κάθε προϊόν, κατά συνέπεια και στα επαγγελματικά πλυ- ντήρια σκευών, είναι σε ισχύ, όταν γί- νεται σωστά η χρήση τους κι η προβλε- πόμενη συντήρηση, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάθε ένδει- ξη που δείχνει ζημιά από ανθρώπινο παράγοντα ή κακή χρήση είναι πολύ πιθανό να μην επιτρέψει τη δωρεάν συντήρηση ή αντικατάσταση μιας συ- σκευής. Ένα πλυντήριο μπορεί να είναι εύκολο στη χρήση, αλλά αυτό δεν ση- μαίνει πως δεν πρέπει να δίνεται καμία σημασία στην εκπαίδευση της χρήσης του. Το προσωπικό πρέπει να εκπαι- δεύεται, ώστε να χρησιμοποιεί σωστά το πλυντήριο, π.χ. να μην το υπερφορ- τώνει, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι κι ο καθαρισμός της συσκευής. Τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά και το εσωτερικό του πλυντηρίου στο τέλος της χρήσης της ημέρας να ξεπλέ- νεται από τα χημικά. Επίσης θα πρέπει να ερευνάται αν ο κατασκευαστής προσφέρει εκπαίδευ- ση του προσωπικού για τις συσκευές του και μάλιστα αν προτίθεται να προ- σφέρει αυτή την εκπαίδευση σε βάθος χρόνου και για τυχόν νέο προσωπικό. Διασφαλίζοντας ότι το προσωπικό θα είναι σωστά εκπαιδευμένο κι ενη- μερωμένο για τη λειτουργία και χρήση ενός πλυντηρίου, η επιχείρηση εξα- σφαλίζει ότι η συσκευή θα αποδώσει στο μέγιστο και στο θέμα της ενεργεια- κής εξοικονόμησης και στην αξιοπιστία κατά τη χρήση της. < “Θα πρέπει να ερευνάται αν ο κατασκευαστής προσφέρει εκπαίδευση του προσωπικού για τις συσκευές του και μάλιστα σε βάθος χρόνου και για τυχόν νέο προσωπικό.” 74 ρεπορταζ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=