Food Service τ. 142
96 ARRIVALS Τα «φρέσκα» εστιατορικά concept στη χώρα μας ΔΕΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τα Δέκα Τραπέζια αποτελούν τη νέα γαστρονομική πρόταση του Μάνου Παπουτσάκη και του Γιάννη Παπαδογιαννάκη, οι οποίοι δη- μιούργησαν έναν λιτό όσο και μινιμαλιστικό χώρο. Η κουζίνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ποιοτικό κι ιδιαίτερο φαγητό, έτσι όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τη φιλοσοφία του μεζέ, χωρίς περιορισμούς εντοπιότητας και γαστρονομικής παράδοσης. Στα συνολικά δέκα τραπέζια του ομώνυμου εστιατορίου θα γευτείτε από σφακιανή πίτα και καπνιστή ρέγκα με λουκάνικο Τζουμαγιάς, μέχρι κοκκάρι και χταπόδι στιφάδο. Στρατηγού Καλλάρη 4, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 251010 WINNERS ΑΘΗΝΑ Η αναδυόμενη τάση του vegan συναντάται ολοένα και συχνότερα και στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Μια από τις πλέον πρόσφατες εισόδους σε αυτή είναι και το Winners, που εδρεύει στο άρτι ανακαινι- σμένο ξενοδοχείο Niki Athens. Εκεί προ- ωθείται αποκλειστικά ένα vegan γευστικό σενάριο, όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες και τις χειρο- ποίητες παρασκευές. Ξεχωρίζουν τα mac & cheese με μπέικον καρύδας και σάλτσα κρεμώδους τυριού από καρύδια και αμύ- γδαλο, το φυτικό μπιφτέκι της Beyond Meat, καθώς επίσης τα pancakes από πολέ- ντα σε πικάντικο ραγού ντομάτας. Νίκης 27, Σύνταγμα, Αθήνα, Tηλ.: 210 3220916
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=