Food Service τ. 143

27 Τα dressings, τα dips, οι κρύες σάλ- τσες κι οι αλοιφές μπορούν να εμπλουτίσουν ένα πιάτο και να το μετατρέψουν σε μία ιδιαίτερα ικανο- ποιητική γευστική εμπειρία. Τα προϊ­ όντα αυτά, είτε έτοιμα είτε παρασκευ­ ασμένα από την κουζίνα, συχνά απο­ τελούν χαρακτηριστικά συγκεκριμένων συνταγών από εθνικές κουζίνες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν στο επίκεντρό τους ιδιαίτερα υλικά από κάποιες περι­ οχές του κόσμου. Η διεθνής αγορά για τα συγκεκριμένα προϊόντα είχε γνωρίσει σημαντική άνοδο την περασμένη δεκα­ ετία, καθώς αναπτύχθηκε κατά 28,4% το διάστημα 2010 - 2015, ενώ η ετήσια άνοδος μέχρι και σήμερα από τα μέσα της δεκαετίας ήταν πάνω από 2%. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλά dressings για σαλάτες, όπως το γιαούρτι που μπορεί να συμβάλλει ως πρώτη ύλη σε πάρα πολλές δημιουργίες. Η μεγάλη ποικι­ λία που υπάρχει σε dips, dressings και σάλτσες δίνει τη δυνατότητα για μο­ ναδικά κι αυθεντικά πιάτα που μπορεί να προέρχονται από την εγχώρια ή και τη διεθνή κουζίνα. Με τον τρόπο αυ­ τό, στο μενού εντάσσονται ξεχωριστές επιλογές για τους πελάτες, που σε κά­ ποιες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να αποτελέσουν το σήμα κατατεθέν για ένα εστιατόριο. Παράλληλα, ικανοποιεί­ ται η επιθυμία για νέες γεύσεις, ενώ ένα κλασικό πιάτο, είτε κυρίως είτε σαλάτα, μπορεί να μετατραπεί σε κάτι το ιδιαίτε­ ρο με ένα απλό συνοδευτικό. Με υψηλή διατροφική αξία Τα περισσότερα από αυτά τα συνοδευ­ τικά είναι εύκολο να παρασκευαστούν στην κουζίνα, όπως για παράδειγμα ένα Η ΑΓΟΡΆ ΤΩΝ DIPS ΚΑΙ ΤΩΝ DRESSINGS ΈΧΕΙ ΓΝΩΡΊΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΆΝΟΔΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΧΡΌΝΙΑ, ΤΌΣΟ ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΉ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΉ ΕΣΤΊΑΣΗ. ΠΟΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΤΡΈΧΟΥΣΕΣ ΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΤΆ ΝΟΥ ΈΝΑ ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΟ; τoυ Γιάννη Αποστολόπουλου Η ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΆ ΑΦΙΕΡΩΜΑ DIPS - DRESSINGS

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=