Food Service τ. 143
80 ARRIVALS ΛASKA ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ Όταν ο επίγειος παράδεισος συνδυάζεται με τη μοντέρνα ταβέρνα που έχει «στήσει» ο σεφ Σήφης Μανουσέλης και που ευθύς εξαρχής σε… κερδίζει με την αξιοζήλευτη βεράντα της που έχει «πιάτο» το λιμάνι, την Κέρο και το πέλαγος, τότε η όλη εμπειρία εντάσσεται στα must do της φετινής σαιζόν! Το «λaska» στηρίζει τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της κουζίνας του σε αυθεντικές πρώτες ύλες που προέρχονται πρωτίστως από τις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες και τη Νάξο. Όσο για τη γευστική τους αποτύπωση; Φάβα, κάππα- ρη, καπνιστά κρεμμύδια, ελαιόλαδο, αχινός, ξιδάτα αυγά που συνδυάζονται με σκόρδο, χειροποίητο παξιμάδι και δική τους λούζα. Στα συν της νέας ταβέρνας, οι κάτι παραπά- νω από εκατό ετικέτες της wine list. Χώρα Άνω Κουφονησίων, Τηλ.: 22850 74599 ΛΙΟΚΑΛΥΒΟ ΚΡΗΤΗ Μια ξεχωριστή γευστική πρόταση, ως μέρος ενός ολοκαίνουργιου all day beach bar στην περίφημη παραλία των Φαλάσαρνων στα Χανιά, που φυσικά βασίζεται στον πλούτο των πρώτων υλών, των γεύσεων και της μαγειρικής δεινότητας της Κρήτης, έκανε την εμ- φάνισή της. Πρόκειται για το «Λιοκάλυβο», το μενού του οποίου επιμελείται ο γνωστός Χανιώτης σεφ, Μανώλης Παπουτσάκης, που δραστηριοποιείται με το «Χαρούπι» και τα «Δέκα Τραπέζια» στη Θεσσαλονίκη. Στο Λιοκάλυβο, ο σεφ Παπουτσάκης παρουσιάζει πιάτα με σύγχρονες πινελιές, βασισμένα στην απλότητα και τις πρώ- τες ύλες της Κρήτης. Την ίδια στιγμή «υπογράφει» και τον κατάλογο της καντίνας του beach bar που απευθύνεται στους λουόμενους της παραλίας, με ευρηματικούς συνδυασμούς street food και Κρητικής κουζίνας! Παραλία Φαλάσαρνα, Χανιά, Τηλ.: 6956 116906
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=