Food Service τ. 143

82 των εστιατορίων στη χώρα μας εξακολουθούσε να πα- ραμένει κλειστό μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυ- ψαν κατά το 5ο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 30% όσων πελατών δειπνούν σε εστιατόρια σε 4 χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώ- πης (Αγγλία, Γερμανία, Γαλ- λία, Δανία) δεν επιλέγουν όσα εξ αυτών λαμβάνουν λι- γότερο από 3 αστέρων κριτι- κές στα επιμέρους foodie apps και τα εξειδικευμένα portals. 85% Περίπου 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας «χάθηκαν» στον τομέα της μαζικής εστίασης στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσμα- τα του Υπουργείου Εργασίας για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2020. των καταναλωτών στις ΗΠΑ έχουν ήδη δοκιμάσει εναλλακτικό / plant based κρέας. 49% Stats των foodies ελέγχουν το TripAdvisor, πριν επι- λέξουν το εστιατόριο που θα δειπνήσουν, σύμφω- να με τα στοιχεία μελέτης της McCain Foodservice Solutions. 78% είναι οι απώλει- ες σε πωλήσεις για τα εστιατό- ρια στις ΗΠΑ κατά το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐ- ου, σύμφωνα με τα αποτελέ- σματα μελέτης του National R e s t a u r a n t A s s o c i a t i o n (NRA). $120 40% μειωμένος ήταν ο τζίρος όσων εστιατορίων ξεκίνησαν τη λειτουργία τους κατά το πρώτο εικοσαήμερο της άρσης του lockdown, εν συγκρίσει με το αντίστοιχο περυσι- νό χρονικό διάστημα. ΔΙΣ.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=