Food Service τ. 144
74 Η εταιρεία Μ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ συμπληρώνει φέτος πορεία 20 ετών από την ίδρυσή της. Η διάκριση της εταιρείας ως μίας από τις μεγα- λύτερες στον κλάδο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης οφείλεται στην εμπειρία και την τεχνογνωσία του ιδρυτή της, Μιχαήλ Αραμπατζή, ο οποίος θεω- ρείται πρωτοπόρος στη συγκεκριμένη αγορά, αφού δραστηριοποιείται από το 1974 σε αυτή (Μακεδονική Σφολιάτα). Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στη βιομηχα- νική περιοχή της Σίνδου και καταλαμβάνουν έκταση 77.250 τ.μ., εκ των οποίων τα 42.000 τ.μ. είναι στεγασμένα. Οι γραμμές παραγωγής, με τη λειτουργία και της νέας μονάδας στο τέλος του 2020, θα είναι συνολικά 31, με δυ- νατότητα παραγωγής 700 και πλέον κωδικών κατεψυγμένης ζύμης, που έρχονται να καλύψουν το σύνολο των αναγκών της αγοράς Food Service. Να σημειωθεί πως οι επενδύσεις το 2020 έφτασαν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Εξ αρχής οι επεν- δύσεις της Αραμπατζής-Ελληνική Ζύμη στόχευσαν στην προοπτική ανάπτυξης μίας εταιρείας που να είναι ισάξια των μεγάλων ελληνικών, αλλά και των πολυεθνικών επιχει- ρήσεων. Με την προοπτική αυτή, επένδυσε σε αγορά οικο- πέδου 77.250 τ.μ. με στεγασμένες βιομηχανικές εγκαταστά- σεις 43.250 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκονται τα 3 εργοστάσια, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, παραγωγής ζύμης σφολιάτας, κρουασάν, πα- ραδοσιακών προϊόντων (χωριάτικα), μπουγάτσας, πίτσας και κουλουριού. Κατά την περίοδο 2001-2004 ολοκληρώθη- καν επενδύσεις ύψους 8.500.000€. Την περίοδο 2005-2013 οι επενδύσεις άγγιξαν το ποσό των 16.000.000€, ενώ το πιο πρόσφατο διάστημα, 2014-2017, οι επενδύσεις ανήλθαν στο ποσό των 18.100.000€. Οι επενδύσεις, τα προϊόντα κι οι στόχοι της εταιρείας για το νέο έτος ΕΜΠΕΙΡΙΑ 20 ΕΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ X-RAY Μ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ του Γιάννη Αποστολόπουλου
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=