Food Service τ. 145
ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ Η έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 συνοδεύεται από την επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων σε σχέση με τις οδηγίες της προηγούμενης τουριστικής περιόδου. Tου δρ. Ανδρέα Σουλιώτη, Μεταδιδακτορικού Ερευνητή Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Τα δεδομένα που προέκυψαν από τη λειτουργία των επιχειρήσεων φιλοξενίας κατά την προηγούμε- νη τουριστική περίοδο, αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα από τη συνύπαρξή μας με τον SARS-CoV-2 το τελευταίο έτος, κατέστησαν αναγκαία την επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ως συνέπεια των ανωτέρω, για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς της Covid-19, εκδόθηκε η σχετική ΚΥΑ 6632/21.04.21 που ορίζει τα νέα πρω- τόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων υποχρεούνται να λει- τουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις το 2021. Αναγκαίο ένα νέο σχέδιο δράσης Τα υγειονομικά πρωτόκολλα εμφα- νίζουν ουσιώδεις διαφορές σε καίρια σημεία συγκριτικά με τα πρωτόκολλα της προηγούμενης τουριστικής περιό- δου, καλώντας τις επιχειρήσεις να επι- καιροποιήσουν αντίστοιχα το σχέδιο δράσης τους. Πιο αναλυτικά, κατά την τουριστική περίοδο 2021 απαιτήθηκε η επανεκπαίδευση τόσο του συντονιστή της επιχείρησης όσο και του συνόλου του προσωπικού έως τις 30/6/2021. Ακολούθως, πρέπει να γίνει επικαιρο- ποίηση των υπεύθυνων δηλώσεων του προσωπικού ότι έλαβε εκπαίδευση σύμ- φωνα με τα καθήκοντά του καθώς και τήρηση του σχετικού αρχείου. Ειδικά τα καταλύματα είναι υποχρεωμένα να επα- νεκδώσουν το πιστοποιητικό «Health First» εάν έχει αλλάξει ο υπεύθυνος ή ο OPERATIONS 74
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=