Food Service τ. 146
14 Oι διάστεροι Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη είναι από εκείνες τις περιπτώσεις των επαγγελματιών που η δουλειά τους προ- ηγείται της προσωπικής τους αναγνώρισης. Οι σεφ και συνιδιοκτήτες των Funky Gourmet και Opso δείχνουν να προτιμούν να δηλώνουν το «παρών» στο μαγειρικό στερέωμα μέσα από τα γαστρονομικά τους έργα, επιλέγοντας τη μαγειρική τέχνη ως κύριο τρόπο έκφρασης. Ακόμη και όταν ο κλάδος της εστίασης πέρασε στη φάση της «παύσης», το ανήσυχο μαγειρι- κό δίδυμο σχεδίαζε την επόμενη επιχειρημα- τική του κίνηση προβλέποντας επιτυχώς το μέλλον! Ένα ερώτημα που απασχολεί συχνά τους μαγει- ρικούς «ακολούθους» των σεφ, και ειδικά εκείνων που έχουν διακριθεί διεθνώς, είναι το πώς οι ίδιοι εισπράττουν τη βράβευση αυτή. Ο Νίκος Ρούσσος απαντά: «Αναγνώριση. Στον κόσμο της γαστρονομί- ας, το βραβείο Michelin είναι από τους μεγαλύτε- ρους τίτλους, παγκοσμίως αποδεκτός, που μπορεί κάποιος σεφ να κερδίσει και να κουβαλάει μαζί του για όλη του τη ζωή. Η αναγνώριση αυτή δεν έρχεται εύκολα, απαιτεί καθημερινά δημιουργι- κότητα, οργάνωση, ποιότητα, διαχείριση, γνώσεις οικονομικές και του σαβουάρ βιβρ, αντανακλαστι- κά, HR και δημόσιες σχέσεις, αλλά και πολλές άλλες δύσκολα εφαρμόσιμες έννοιες». Ως φυσικό επακό- λουθο προκύπτει το ερώτημα του πόσο εύκολο εί- ναι για έναν σεφ να κατακτήσει σε πρώτη φάση ένα αστέρι Michelin και στη συνέχεια να το διατηρήσει. Για το δίδυμο του Funky Gourmet η απάντηση είναι απλή: «Η βασική δυσκολία και το ζητούμενο στις μέρες μας είναι η γέννηση μιας νέας ιδέας. Η “Avant garde ελληνική κουζίνα” –που γεννήθηκε μέσα στο Funky Gourmet και καλλιεργήθηκε για 10 χρόνια– αναγνωρίστηκε παγκόσμια με δύο αστέ- ρια. Αυτή η διαδικασία έχει καθημερινά μεγάλες απαιτήσεις σε πολλά επίπεδα, ειδικά αν είσαι σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου παράλληλα». Το μυστικό του Funky Gourmet Για τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τον Νίκο Ρούσ- σο, η επιτυχία του Funky οφείλεται στην καινοτόμα εμπειρία που προσφέρουν στους καλεσμένους τους, στη φιλοσοφία τους πάνω στην ευχαρίστη- ση μέσα από το δείπνο και την οποία αναπτύξανε chef focus ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=