Food Service τ. 146

«Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ» ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΧΙΛΙΑΔΑΚΗ 15 παράλληλα με την πορεία του εστιατορίου. Επίσης, στους παράγοντες της επιτυχίας τους συγκαταλέ- γονται η σκληρή δουλειά και η επιμονή των δυο και της ομάδας τους να πετύχουν τον στόχο τους και να δημιουργήσουν την «Avant garde ελληνική κουζίνα», συμβάλλοντας στην παγκόσμια ανα- γνώρισή της. Το εστιατόριο των Funky Gourmet δείχνει να αποτελεί το περιβάλλον όπου αποτυ- πώνεται η φιλοσοφία τους για την ελληνική κου- ζίνα. Όπως οι ίδιοι εξηγούν: «Η ελληνική κουζίνα αποτελεί πυλώνα της μεσογειακής διατροφής, δηλαδή της πιο υγιεινής, νοστιμότερης και ίσως σημαντικότε- ρης διατροφής παγκοσμίως. Με βαριά γαστρονομική κληρονομιά που δημιουργεί αναμνήσεις, μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνουμε εστιατοριακά κόνσεπτ που ποικίλλουν. Το γκρουπ μας MGFG restaurants (Modern Greek Food Group) στεγάζει κάτω από την ομπρέλα του τέσσερα επιτυχημένα κόνσεπτ ελληνικής κουζίνας: την Avant garde πρωτοποριακή σε μορφή γαστρονομικής εμπειρίας (όπως την προσφέραμε στο Funky Gourmet από το 2009), το Comfort modern Greek food (ο γα- στρονομικός όρος που εισαγάγαμε στο Λονδίνο με τη δημιουργία του Opso το 2014), το Casual/Street food (με τη δημιουργία του Pittabun στο Λονδίνο το 2018) και φυσικά το νέο μας project ΙΝΟ, που βασίζεται στη μαγειρική στο κάρβουνο και το counter dining. Οι άριστες ελληνικές πρώτες ύλες, που αποτελούν τη βάση της ελληνικής κουζίνας, μας δίνουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουμε φαγητό με υψηλά στάνταρ στα εστιατό- ρια μας σε Ελλάδα και Αγγλία». Οι σταθμοί που καθόρισαν τη συνέχεια Για τον Νίκο Ρούσσο, πολλά ήταν τα γεγονότα εκείνα τα οποία συνετέλεσαν στην εξέλιξή του κα- τά τη διάρκεια των ετών. O ίδιος κάνει τον απολο- γισμό του και τα απαριθμεί: «Η επιλογή μου να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη το 2002, να ζήσω σε ένα από τα παγκόσμια γαστρονομικά κέ- ντρα και να φοιτήσω εκεί στη σχολή μαγειρικής. Η γνωριμία μου με τη Γεωργιάννα στη σχολή μαγει- ρικής και η απόφασή μας να δημιουργήσουμε μαζί με την Αργυρώ το εστιατόριο Funky Gourmet το 2009. Η κατάκτηση του 1ου αστεριού το 2012 και του 2ου το 2014 στο Funky Gourmet. Η γνωριμία, η γενικότερη συνεργασία και η στενή φι- λία μου με τους Αντρέα και Αλέξη Λαμπρίδη, που ξεκί- νησε με τη δημιουργία του Opso στο Λονδίνο το 2014.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=