Food Service τ. 146
17 αρχή της πανδημίας, δημιουργήσαμε με τους συνεταί- ρους μου και τον head chef του Opso, Δημήτρη Σταυ- ριανάκη, το Opso at Home. Μια καινούργια σύλληψη, διαθέσιμη μόνο για delivery, που αποτελείται από “μα- μαδίστικες” καλομαγειρεμένες συνταγές, εμπνευσμένες από την παιδική μας ηλικία. Μέχρι και σήμερα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο έχουμε ανοίξει τρία ghost kitchens Pittabun στο Λονδίνο». Από την Αντίπαρο στο Λονδίνο Οι πολυπράγμονες σεφ δεν σταμάτησαν να ορα- ματίζονται, να μελετούν και να δημιουργούν. Απο- τέλεσμα της διεργασίας αυτής ήταν τα νέα μα- γειρικά projects που παρουσίασαν το καλοκαίρι του 2021. Ο Νίκος Ρούσσος μάς ξεναγεί σε αυτά, ξεκινώντας από την Αντίπαρο και καταλήγοντας στο Λονδίνο: «Στην Ελλάδα, το Beach House Antiparos (ΒΗΑ) είναι το πιο πρόσφατο project που έχει αναλάβει η εταιρεία μας Consulting Horeca. Βρίσκεται σε έναν μαγευτικό κόλπο της Αντιπάρου και το μενού είναι βασισμένο στην ιδέα Raw & Fire. Η συνεργασία αυτή προέκυψε από τη φιλία μας με τον ιδιοκτήτη του BHA, Ιάσονα Τσάκωνα, ενώ το μενού δημιουργήσαμε παρέα με τον καλό μας φίλο, και έναν από τους καλύτερους σεφ της χώρας, τον Περικλή Κοσκινά. Το κόνσεπτ Raw & Fire περιλαμβάνει πιάτα βασισμένα σε ωμά θαλασσι- νά, όπως ceviche με γαριδάκι συμιακό, sashimi με ελαι- όλαδο και nigiri με φρέσκα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια. Το μενού ολοκληρώνουν πιάτα μαγειρεμένα στα κάρβου- να, διάφορες κοπές κρέατος που λιώνουν στο στόμα και πιάτα special βασισμένα στην ψαριά της ημέρας. Φυσικά δεν λείπουν οι φρέσκες σαλάτες και αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα του τόπου μας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα μέσα από comfort γεύσεις, που όλοι αγαπάμε και που μυρίζουν καλοκαί- ρι! Στο Λονδίνο, εκτός από το Opso και το Pittabun, τον Μάιο ανοίξαμε το καινούργιο μας εστιατόριο INO Gastrobar, στην καρδιά του Σόχο, που σερβίρει μικρά πιάτα, κατά κύριο λόγο μαγειρεμένα πάνω σε κάρβου- νο, συνοδευόμενα από ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά και μπίρες από μικρές ζυθοποιίες της χώρας μας. Το μενού είναι βασισμένο σε μοναδικά υλικά που εισάγουμε από όλη την Ελλάδα και σε ποιοτικά προϊόντα που βρίσκου- με καθημερινά στις αγορές του Λονδίνου». «Το gourmet αγοράζεται εύκολα, αλλά βρίσκεται δύσκολα» Παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον το να ορίσει ένας διάστερος σεφ το gourmet. Ο Νίκος Ρούσσος δίνει τη δική του εξήγηση: «Gourmet είναι το ποιο- τικό και νόστιμο φαγητό που έχει ουσία. Ουσία στην πρώτη ύλη αλλά και τον λόγο ύπαρξής του, στην απλό- τητα ή στην πολυπλοκότητά του και φυσικά στην αυθε- ντικότητα της ιστορίας που το συνοδεύει. Το αληθινό gourmet φαγητό είναι για όλους, ίσως όχι το ακριβό- τερο χαβιάρι του κόσμου, αλλά χιλιάδες άλλα ποιοτικά προϊόντα που μπορεί να απολαύσει κάποιος, όπως μία καλογινωμένη και ζουμερή ντομάτα τον Αύγουστο με ένα εξαιρετικό ελληνικό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η δυσκολία να γευτεί κάποιος αληθινό gourmet φαγητό είναι περισσότερο να το βρει παρά να το αγοράσει». Νέα μεν – Funky δε! Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση με τον Νίκο Ρούσσο, δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί το μέλ- λον των Funky Gourmet. O ίδιος απαντά συνοπτικά αλλά με σαφήνεια: «Το μέλλον περιλαμβάνει πολλά νέα funky projects που θα σας αποκαλύπτουμε σταδιακά». < Πιάτο που σέρβιρε η ομάδα του Beach House Antiparos το φετινό καλοκαίρι.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=