Food Service τ. 146
8 NEWS 29.000 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της εστίασης στις ΗΠΑ, για τον μήνα Σεπτέμβριο. ΤΟ NEO ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ DOMINIQUE CRENN Η βραβευμένη με τρία αστέρια Michelin σεφ Dominique Crenn, σύμ- φωνα με δημοσίευμα της «Le Figaro», ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο εστιατόριο, με την επωνυμία French Nolain Paris. Το κόνσεπτ θα περιλαμβάνει κουζίνες της Νέας Ορλεάνης, της Γαλλίας και του Σαν Φρανσίσκο. MEIΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ Πρόσφατη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστη- μίου της Οξφόρδης και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Lancet Planetary Health», έδειξε ότι η κατανάλωση κρέατος μειώθηκε κατά περίπου 17 γραμμάρια ανά άτομο ημερησίως. H ΜASTERCHEF «ΕΚΛΕΨΕ» ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η Elizabeth Haigh –πρώ- ην πρωταγωνίστρια του λονδρέζικου MasterChef– βιώνει μία δύσκολη επαγ- γελματική στιγμή μετά την έκδοση του βιβλίου της. Έπειτα από κατηγορίες συνάδελφου της για λογο- κλοπή, ο εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας του. COVID-19: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Σε εφαρμογή τέθηκαν πρόσφατα τα νέα μέτρα που ισχύουν για τους εμ- βολιασμένους πολίτες σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Πλέον επι- τρέπεται ακόμη και η μου- σική αλλά και η παραμονή όρθιων πελατών στους κλειστούς χώρους. BYZANTINO OIΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ ΦΩΣ Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κρασιού στον κόσμο από τη βυζαντινή περίοδο αποκαλύφθηκε στην ισ- ραηλινή πόλη Γιάβνε. Το συγκρότημα –ηλικίας 1.500 ετών– χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή κρασιού ενώ υπολογίζεται ότι κυκλοφο- ρούσαν περίπου δύο εκα- τομμύρια λίτρα το χρόνο. O Gordon Ramsey προτιμά την ελληνική κουζινα Ο Βρετανός σεφ βρίσκεται το διάστημα αυτό στην Ιταλία, όπου δήλωσε ότι η ελληνική κουζίνα είναι ανώτερη από την ιταλική. Τη δήλωση αυτή πραγμα- τοποίησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Gordon, Gino & Fred Go Greek». 33% των καταναλωτών επιλέγουν οργανικά τρόφιμα και ποτά, σε ημερήσια βάση. Ανέβασαν Selene_Restaurant O «πατριάρχης» της ελληνικής γαστρονομί- ας Γιώργος Χατζηγιαννάκης «έφυγε», αφή- νοντας πίσω του μια μοναδική κληρονομιά. reneredzepinoma Ο τριάστερος πλέον Rene Redzepi του Noma προσκαλεί τους ακόλουθούς του να θαυμάσουν το 16,5 κιλών μανιτάρι του. Chefsperfect Oι 50 αποχρώσεις της ντομάτας…
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=