Food Service τ. 147
12 410.000 κάτοικοι της Utah δηλώνουν ανασφαλείς διατροφικά, καθώς δεν γνωρίζουν την προέλευση της τροφής τους. 200.000 τόνοι τρόφιμα ιδιωτικής ετικέτας μετατρέπονται σε τροφή για ζώα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ετησίως. ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΣΤΟ MY MARKET ΤΗΣ ΟΜΌΝΟΙΑΣ! Σε ένα κτίριο εκλεκτικιστικού ρυθμού της δεκαετίας του 1880, στε- γάζεται το νέο κατάστημα της αλυσίδας My market, στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Το My market στην Πλατεία Ομονοίας αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή, που συνδυάζει στους χώρους του την αισθητική και τη μεγαλοπρέπεια ενός διατηρητέου κτιρίου της εποχής του 19ου αιώνα, με εσωτερικούς χώρους υψηλής λειτουργι- κότητας και καινοτόμου σχεδιασμού που απευθύνονται τόσο στους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής, όσο και στους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες του κέντρου. Το κτίριο –που πρώτη φορά εμφανίζεται σε καρτ-ποστάλ του 1885– βρίσκεται στην οδό Δώρου 2, επί της Πλατείας Ομονοίας. Πρόκειται για ένα διαμπερές κατάστη- μα συνολικού εμβαδού 1.360τ.μ. που αναπτύσσεται σε 2 επίπεδα πώλησης. Η ανακατασκευή και η μετατροπή του κτιρίου έγιναν με την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, ενώ τα διατηρητέα χαρακτηριστικά του διάκοσμου (ξύλινα, μαρμάρινα, μεταλλικά και κεραμικά στοιχεία και επιχρίσματα) συμπληρώθηκαν αρμονικά, υπό την επίβλεψη πιστοποιημένης από το υπουργείο Πολιτισμού συντηρήτριας Έργων Τέχνης, με νέα δομικά στοιχεία. Οι χρωματισμοί που επιλέχθηκαν, προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις και την ιστορία του χώρου. Με το My Μarket στην Ομόνοια η αλυσίδα προσφέρει μια σύγχρονη και απολαυστική εμπειρία αγορών σε όλους τους επισκέπτες, συνδρά- μοντας παράλληλα στη διατήρηση και την ανάδειξη της ομορφιάς του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΠΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ A.E. Το νέο κτίριο γραφείων της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., πιστοποιήθηκε με Leed for New Construction & Major Renovation στο επίπεδο Silver. Η πιστοποίηση του κτιρίου έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία η εντεινόμενη κλιματική αλλαγή, αλλά και η πανδημία δημι- ουργούν την ανάγκη για βιώσιμα και ανθεκτικά κτίρια με υψηλών προδιαγραφών γραφειακούς χώρους. Η εφαρμογή Leed στο κτίριο δημιούργησε το απαραίτητο πλαίσιο βιωσιμότητας για την ανά- πτυξη του έργου με τον πλέον διαφανή, διεθνώς αναγνωρισμένο τρόπο. Στα νέα γραφεία της Ε.Ι. Παπαδόπουλος A.E. έχει επιτευχθεί η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και η ελαχιστοποίηση των αναγκών σε πόσιμο νερό για άρδευση και χρήση τουαλετών. Επιπλέον, οι εσωτερικοί χώροι του συγκροτήματος απέσπασαν υψηλή βαθμολογία, καθώς εξασφαλίζουν εξαιρετική επίδοση ικανοποίησης των χρηστών τους για σημαντικούς λόγους, όπως η αυξημένη παροχή νωπού αέρα. Παράλληλα, στην αξιολόγηση επι- σημαίνεται η βέλτιστη περιβαλλοντική διαχείριση του εργοταξίου και η χρήση περιβαλλοντικά φιλικών υλικών. Σημαντικό μέρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από ανακύκλωση, βελ- τιώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ακινήτου. XMAS BRUNCH ΜΕ ΆΡΩΜΑ ΑΜΑΖΟΝΊΟΥ ΑΠΌ ΤΗ NESPRESSO Σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με επιρροές από τα δάση του Αμαζο- νίου, η Nespresso παρουσίασε στο Tudor Hall του King George ένα μοναδικό brunch εμπνευσμένο από τις νέες limited edition festive ποικιλίες «Gifts of the Forest». Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τις φετινές εορταστικές ποικιλίες της Nespresso, να τις δοκιμάσουν και να γευτούν tailor made πιάτα που προσέφεραν την απόλυτη γαστρονομική απόλαυση. Τους προ- σκεκλημένους καλωσόρισε ο κ. Αντώνης Αυγερόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Nespresso Hellas, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κ. Γιώργος Παπαχρυσανθάκης, coffee ambassador, ο οποίος σύστησε στους καλεσμένους τις φετινές Festive ποικιλίες Forest Fruit Flavor, Forest Black και Forest Almond Flavor. Τέλος, ο βρα- βευμένος executive chef των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία & King George, κ. Αστέριος Κουστούδης, παρουσίασε το brunch menu, που ταξίδεψε γευστικά τους καλεσμένους στα βάθη του δάσους, βασι- σμένο σε κόκκινα φρούτα, καρπούς και μανιτάρια.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=