Food Service τ. 147

29 είναι μια αλλά πολλά διαφορετικά μονοπάτια και διαφορετικοί στόχοι. Ας αναγνωρίσουμε τη μοναδικότητά μας και ας ορίσουμε το πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε ο καθένας με νέα και ενδιαφέροντα πράγματα για την κοινωνία μας. Μετά μπορούμε να δεσμευ- θούμε στο επάγγελμά μας, να το κάνουμε δικό μας και να παθιαστούμε. Η αποφα- σιστικότητα για αυτό που θέλουμε θα μας βοηθήσει να εργαστούμε αδιάκοπα για να το πετύχουμε». Και προσθέτει: «Για μένα η επιτυχία ορίζεται ως η απόλυτη ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών μου εκδοχών: της μαγείρισσας, της μαμάς, του πολίτη, της γυναίκας». Η chef υπηρετώντας δυο ρό- λους ταυτόχρονα, καθώς εκτός από τη μαγειρική έχει και την επιχειρηματική της δραστηριότητα, προσπαθεί να τα ισορρο- πήσει και εξηγεί τον τρόπο: «Το δύσκολο, αν ψάχνεις για τη δική σου θέση, είναι να βρεις μια ομάδα να σε υποστηρίξει σε αυ- τή τη διαχείριση. Είναι απίθανο να είμαστε μόνοι και να προχωρήσουμε ένα έργο που θέλουμε να κρατήσει για πάντα. Το να κάνεις ένα εστιατόριο βιώσιμο είναι ένα έργο που δεν αντιστοιχεί μόνο σε έναν μάγειρα. Η επιλογή των ατόμων που το κάνουν μαζί μας είναι το πιο σημαντικό καθήκον. Πρέπει να είναι άνθρωποι που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας και που μοιράζονται το ίδιο όνει- ρο (καθώς και το δικό τους)». Συμβουλές για επιτυχημένες ομάδες Η Pia Leon έχει κάθε λόγο να συμβου- λεύει την ομάδα της στον δρόμο προς την επιτυχία. Η chef μοιράζεται τις συμ- βουλές της χωρίς δισταγμό και δίνει ιδέ- ες για επιτυχημένες ομάδες. «Δεν υπάρχει άσχετη δουλειά. Όλα είναι σημαντικά. Κάθε λεπτομέρεια. Τι θέλεις πραγματικά; Αναγνώ- ριση; Να πρωταγωνιστήσεις; Nα υπηρετή- σεις το κοινωνικό καλό; Για να έχετε ηρεμία είναι απαραίτητο να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να ακολουθήσετε μια πορεία που ακολουθεί αυτόν τον πρώτο ορισμό. Δεν υπάρχει μόνο μία εναλλακτική στη γαστρο- νομία αλλά χιλιάδες. Γνωρίστε τον εαυτό σας. Κάντε υπομονή. Η μάθηση απαιτεί χρό- νο. Εάν βιαζόμαστε στις διαδικασίες, θα μπορούσαμε να πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι σωστές και υπάρχουν περισσότε- ρες πιθανότητες να κάνουμε λάθη. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθη. Είναι κακό να είσαι απρόσεκτος και να ενεργείς παρορμητικά». Τοπικότητα & Αυθεντικότητα Για την Pia Leon κάθε μέρος θα πρέπει να μεταδίδει την προσωπικότητα όποιου το δημιουργεί, από τη στιγμή που ο επι- σκέπτης. Τα άτομα που είναι μέλη της ομά- δας θα πρέπει να επικοινωνούν το ίδιο μήνυμα και τα πάντα, από το χρώμα των τοίχων μέχρι το κέντημα στη χαρτοπετσέ- τα, πρέπει να μιλούν την ίδια γλώσσα. Η εντοπιότητα και η αυθεντικότητα μεταδί- δονται σχεδόν χωρίς λόγια, με ξεκάθαρη πρόταση, με διαφάνεια σε κάθε διαδικασία. Η νέα συνθήκη Η πανδημία για την Pia ήταν μια ευκαι- ρία να δώσει προτεραιότητες σε σημα- ντικά ζητήματα όπως είναι η οικογένεια, η υγεία και η αρμονία. Η ίδια τονίζει: «Να τρέχω λιγότερο και να αντανακλώ περισσότε- ρο. Και να ξέρω με απόλυτη βεβαιότητα ότι έχω μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων». Το μέλλον της Pia Leon Τα επόμενα σχέδια της Pia περιλαμβά- νουν τη μελέτη εξέλιξης των εστιατορίων «Κjolle», «Central» και «Mil». Όπως η ίδια επισημαίνει, ανησυχεί για όλα και δεν εί- ναι ποτέ ικανοποιημένη. Έχει την ανάγκη να συνεχίσει να προχωρά. “Η επιτυχία δεν είναι μια αλλά πολλά διαφορετικά μονοπάτια και διαφορετικοί στόχοι.” Pia Leon

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=