Food Service τ. 147

χαρακτηριστικό λογότυπο με τον λαγό, ο οποίος ακολουθεί τα προϊόντα και την εταιρεία μέχρι και σήμερα. Oι εγκαταστάσεις «αγκαλιάζουν» την πρωτοπορία Τα περιβόλια του Βεζύρογλου διαθέτουν στο DNA της λειτουργίας τους την εξέλιξη μέσω της πρωτοπορίας. Εισή- γαγαν, πρώτα στην Ελλάδα, μεθόδους καλλιέργειας αλλά και μέσα (τεχνολογία-εργαλεία) που θεωρούνται καινοτομικά για τη χρονική περίοδο που χρησιμοποιήθηκαν. Τα προϊόντα των ηγετών στα baby φύλλα Η Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε. θεωρείται η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκίνησε την παραγωγή και τυποποίηση μη-πλυμένων baby φύλλων, αλλά και τη διάθεσή τους σε ολόκληρη την ελληνική αγορά. Η συγκομιδή των προϊόντων γίνεται καθημερινά στο αγρόκτημα και η τυποποίηση πραγ- ματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό στο σύγχρονο συσκευαστήριο. Τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται τό- σο στη λιανική αγορά όσο και στη χονδρική. Σε ό,τι αφορά τη λιανική, η Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε. διαθέτει έντεκα διαφο- ρετικούς κωδικούς μέσα από τα τυποποιημένα προϊόντα «Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου». Για τους πελάτες χονδρικής η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της σε επαγγελματικές συ- σκευασίες που ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των επαγ- γελματιών του κλάδου της εστίασης για φρεσκάδα, ποικιλία, υψηλή ποιότητα προϊόντων και μεγάλη διατηρησιμότητα. Η ήπια καλλιέργεια στην υπεράσπιση της βιωσιμότητας Η Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε. διαφυλάττει το αγρο-περι- βαλλοντικό οικοσύστημα, θεωρώντας το εταιρική δέσμευση, επιθυμώντας να συμβάλλει στην ενεργή βιωσιμότητα και αειφορία αλλά και στη διατήρηση της ισορροπίας του περι- βάλλοντος. Για την εταιρεία, η «ήπια καλλιέργεια» συνιστά μια ομπρέ- λα διαδικασιών και συστημάτων ελέγχου που επιτυγχάνεται σε όλα τα στάδια με τη συνεχή παρακολούθηση πεδίου από εξειδικευμένο προσωπικό και υποστηρίζεται μέσω της προ- ηγμένης τεχνολογίας. Η ήπια καλλιέργεια εφαρμόζεται σε πέντε βασικούς άξονες για την Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε.: • Άρδευση: Καθολική χρήση συστήματος σταγόνων και μι- κροεκτοξευτήρων για εξοικονόμηση νερού άρδευσης. • Λίπανση: Συνεχείς αναλύσεις εδάφους και μόνο στοχευ- μένη χρήση λιπασμάτων. Εφαρμογή χλωρολίπανσης για μείωση χρήσης αζωτούχων λιπασμάτων, μείωση των νιτρικών στα προϊόντα και βελτίωση της ποιότητας του εδάφους. • Φυτοπροστασία: Καλλιέργειες μέσα σε θερμοκήπια και δικτυοκήπια με στόχο τη μείωση προσβολών από έντομα και τη μείωση χρήσης φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων. Εκτεταμένη χρήση βιολογικών σκευασμάτων. Συνεχής παρακολούθηση των καλλιεργειών και μόνο στοχευμένες εφαρμογές φυτοπροστασίας. Σύστημα συλλογής, αποξή- ρανσης και οικολογικής απομάκρυνσης φυτοπροστατευ- τικών προϊόντων προς μείωση επιβάρυνσης του εδάφους, των αποστραγγιστικών τάφρων και του υπεδάφους. • Αμειψισπορά: Εναλλαγή ειδών στους αγρούς με στόχο τη διατήρηση της ποιότητας και της παραγωγικότητας του εδάφους, τη μείωση ασθενειών εδάφους και τη μείωση ανάγκης φυτοπροστατευτικών εφαρμογών. • Ηλεκτρική ενέργεια: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστή- ματος παραγωγής ενέργειας στις στέγες των κτιρίων (net- metering), με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. < 69 “H «ήπια καλλιέργεια» συνιστά μια ομπρέλα διαδικασιών και συ- στημάτων ελέγχου”

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=