Food Service τ. 148
Νέα επιχειρηματικά concept στέφθη- καν με επιτυχία, βασικές αρχές και κανόνες της τέχνης επαναπροσδιορί- στηκαν και η έννοια του επαγγελμα- τισμού τέθηκε σε νέα βάση. Το Food Service «επισκέφθηκε» τους κορυφαίους της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μιλούν για τη νέα εποχή της γλυκιάς τέχνης που δυναμικά διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια. Πώς διαμορφώνεται η ζήτηση για το γλυκό και ποιες είναι οι προκλήσεις για τον επαγγελ- ματία pastry chef; Ποιες είναι οι δημοφι- λέστερες πρώτες ύλες και οι τάσεις που διαμορφώνονται στον κόσμο του ζαχαρο- πλαστείου; Οι απαντήσεις στο ρεπορτάζ που ακολουθεί... Η ελληνική ζαχαροπλαστική δείχνει να έχει μπει σε μια νέα τροχιά, με επαγγελμα- τίες που αντιμετωπίζουν ώριμα τις συνθή- κες του εξωτερικού περιβάλλοντος και με αξιοπρέπεια το επάγγελμα και τους πελά- τες τους. Μελετούν βιβλιογραφία, παρα- κολουθούν σεμινάρια, πειραματίζονται με νέες πρώτες ύλες και τεχνικές. Τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα αναβαθμί- ζουν τις γλυκές τους προτάσεις αντιμετω- πίζοντας το επιδόρπιο ως το καθοριστικό φινάλε κάθε γεύματος. Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, ο προβολέας πλέον δεί- χνει να εστιάζει στην προστιθέμενη αξία κάθε πιάτου για τον πελάτη, κάνοντας πια λόγο για γευστικές εμπειρίες και όχι απλώς για φαγητό. 27 Η νέα εποχή στη ζαχαροπλαστική στο εγχώριο γαστρονομικό περιβάλλον έχει ξεκινήσει την ανοδική της πορεία τα τελευταία χρόνια. Παρά τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο κλάδος της εστίασης συνολικά, τα παθήματα έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις μαθήματα και η κρίση μετατράπηκε σε ευκαιρία.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=