Food Service τ. 148

Ο οικισμός της Γιάλοβας βρίσκε- ται στους ελαιώνες της ξακουστής κορωνέικης ελιάς, ανάμεσα στους οποίους ξετρυπώνουν state-of-the- art καταλύματα, όλα με προνομι- ακή θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου. Ο οικισμός καταλήγει στην απέραντη χρυσή ακτή (Διβάρι) που οδηγεί από τη μία πλευρά στην... ινσταγκραμική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και από την άλλη στην κοσμοπολίτικη Πύλο. Γαστρονομικός προορισμός για όλους Ο λιθόστρωτος παραλιακός δρόμος της Κάτω Γιάλοβας, παρότι μικρός σε έκταση, πληροί τις προϋποθέσεις για ξένοιαστες καλοκαιρινές -και όχι μόνο- διακοπές. Τα νερά της θάλασσας είναι ρηχά και η αμμουδιά προσφέρεται για ηλιοθερα- πεία, παιχνίδια, περπάτημα και αμέτρητες selfies, ειδικά κατά τη δύση του ήλιου, που χάνεται στο Ιόνιο, πίσω από τη νήσο Σφακτηρία. Σε αυτόν το μικρό οικισμό, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιού- νται περισσότερες από 30 επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες, στο σύνολό τους, πα- ρέχουν ανώτερης ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας για όλες τις ηλικίες, όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Στη Γιάλο- βα κανένας επισκέπτης δε μένει δυσαρε- στημένος, διότι έχει την πολυτέλεια της επιλογής. Μπορεί να απολαύσει ανάμεσα σε ποιοτικά καφέ, cocktail bar, wine bar αλλά και sushi bar, νέα γενιάς οβελιστή- ρια, καθώς και ψαροταβέρνες με τραπέζια κυριολεκτικά πάνω στην άμμο και παρα- δοσιακές ελληνικές γεύσεις, στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, με βάση την ελιά, το κρασί και, φυσικά, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η ελληνική γαστρονομία σε νέους προορισμούς Οι προτάσεις για εξαιρετική γαστρονο- μική εμπειρία (fine dining experience) με έμφαση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα συμπληρώνουν το πολύχρωμο παζλ. Τον τελευταίο χρόνο, δύο πολυβραβευμένοι Έλληνες σεφ, γνωστοί για την ανάδειξη και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας, αφήνουν το δικό τους αποτύ- πωμα, ανεβάζοντας όλο και πιο ψηλά τον πήχη στη συνολική γαστρονομική εξέλιξη 55 “ Τον τελευταίο χρόνο, δύο πολυβραβευμένοι Έλληνες σεφ, γνωστοί για την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα.” O chef του Anama – Taste & Bottled Poetry Χρύσανθος Καραμολέγκος. Το μενού του Carne επιμελείται ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, δίνοντας μια πιο γαστρονομική αισθητική.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=