Food Service τ. 148

81 ΜΑΡΑΜΠΟΥ ΑΘΗΝΑ Η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου είναι οι ιθύνοντες και η ψυχή του παγωτατζίδικου στην οδό Αρχελάου 17. Το Μαραμπού ξεκίνησε ως ένα παιδικό όνειρο, ωστόσο πήρε σάρκα και οστά το 2018, ύστερα από μια εξόρμηση της Βίκυς στη Ρώμη, με στόχο την εκμάθηση της τέχνης του “artigianale” παγωτού. Το παγωτό είναι πάντα φρέσκο, με τις διαθέσιμες γεύσεις να μην ξεπερνούν τις δέκα και ενίοτε τις δώδεκα. Υπάρχουν σταθερές γεύσεις, όπως είναι το ανθόγαλο και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, αλλά και αυτές που αλλάζουν και διανθίζονται με τα υλικά που δίνει κάθε εποχή. Χαρακτηριστικά παραδείγ- ματα της δεύτερης κατηγορίας είναι το παγωτό από μαύρη μπίρα, από αβοκάντο με καραμελωμένα φυστίκια, από καρύδα με γιασεμί, από ανθότυρο με γλυκό σαμιώτικο κρασί και σταφίδες, ενώ υπάρχουν και πιο κλασικές γεύσεις, όπως καϊμάκι (μόνο με σα- λέπι, χωρίς μαστίχα), φιστίκι, και μόκα. Υπάρχουν πάντοτε ενδιαφέρουσες επιλογές από σορμπέ (παγω- τά χωρίς γάλα ή άλλα ζωικά παράγωγα). Αρχελάου 17, Παγκράτι Tηλ. 21 0724 7037 Kuzina ΑΘΗΝΑ Το εστιατόριο Kuzina επέστρεψε δυναμικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του. Οι καφέ αποχρώσεις των «γήινων» υλικών -όπως το ξύλο και οι ψάθινες λεπτομέρειες- δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα με το λευκό μάρμαρο να υπογραμμίζει την ανοιχτή κουζίνα και το επιβλητικό bar. O chef, Άρης Τσανακλίδης, που βρίσκεται από την πρώτη μέρα στο τιμόνι του Kuzina, παρουσιάζει ένα γευστικό μενού, συνδυάζοντας ελ- ληνικές πρώτες ύλες σε ιδιαίτερες συνταγές με fusion επιρροές. Τα all time classic πιάτα του Kuzina, όπως οι λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λια- στή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού, ο μαύρος μπα- καλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, teriyaki sauce και ρύζι ατμού, και το χοιρινό ψημένο στο φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, δυόσμο, lime και φρέσκο κόλιαν- δρο βρίσκονται ξανά στο μενού του εστιατορίου. Aδριανού 9, Αθήνα, Τηλ. 21 0324 0133 LIT ATHENS ΑΘΗΝΑ Το νέο all day concept με σήμα τον κεραυνό βρίσκεται στο Μοναστηράκι, στην περιοχή του Θησείου. Oι ιδιοκτήτες του, ο Αναστάσης Κα- ραφουλίδης, ο Γιώργος Κρουστάλλας, ο Μάνος Ξύδης και ο Νίκος Φωτόπουλος, αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα τους για μια διαφορετική επιχείρηση εστίασης, η οποία θα προσφέρει φιλοξενία σε συνδυασμό με ποιότητα σε κάθε προϊόν τους. Η μακροχρόνια εμπειρία των τεσ- σάρων νέων ιδιοκτητών σε επιχειρήσεις εστίασης αποτυπώνεται σε όλες τις πτυχές του Lit. Προσεγ- μένο μενού, ξεχωριστά cocktails με highlight το «τζατζίκι» και specialty coffee εγχώριας επεξερ- γασίας είναι οι προτάσεις του Lit Athens για τους επισκέπτες του. Θησείου 15 Tηλ. 21 0331 7457

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=