Food Service τ. 149

8 NEWS 50% των Αμερικανών δηλώνει έτοιμο να αλλάξει τις καταναλωτικές του συνήθειες, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. ΤΟ ΙΚΟΥΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Ύστερα από πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στο St. James Market, το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Ιkoyi και ο chef Jeremy Chan μετα- κομίζουν σε νέο σημείο του Λονδίνου. Όντας έτοιμοι να παρουσιάσουν το νέο πρόσωπο του εστιατορίου, οι ιδιοκτήτες του αποφάσι- σαν να μετακινηθούν στο Temple του Λονδίνου. H ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Franck Fresson Με θλίψη έγινε γνωστό στα μέσα Σεπτεμβρίου πως ο σπουδαίος Γάλλος ζαχα- ροπλάστης Franck Fresson απεβίωσε στην ηλικία των 54 ετών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Fresson αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, δεν έχουν όμως γίνει γνωστές άλλες λεπτο- μέρειες. Η ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ MIRAZUR Η μοναδική διαδρομή του chef Mauro Colagreco στον επαναπροσδιορισμό και την επάνοδο στην κορυφή του εστιατορίου-ναυαρχίδα του, Mirazur, μετά την παν- δημία αποτελεί το κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ «Reinventing Mirazur». Η ταινία έχει ήδη προβλη- θεί σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. TO BARRO NEGRO «ΕΦΤΑΣΕ» 52! Εν αναμονή των 50 καλύτε- ρων bars ανά τον κόσμο για το 2022, ανακοινώθηκαν ήδη αυτά που βρίσκονται φέτος στις θέσεις 51-100 των 50 Best. Στη θέση 52 βρίσκεται το Barro Negro, που δηλώνει πως στοχεύει να διορθώσει τη λάθος αντίληψη που επικρατεί για τα ποτά με αγαύη. O ΒACHOUR ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΠΙ ΤΡΙΑ Αν και η βάση του βρίσκε- ται στο Μαϊάμι, ο γνωστός chef και επιχειρηματίας Antonio Bachour ανακοί- νωσε πρόσφατα ότι ξεκινά το νέο του εγχείρημα στο Μεξικό, με τρία νέα γαστρο- νομικά concepts. Έδρα των νέων εστιατο- ρικών του προτάσεων θα είναι το ξενοδοχείο Camino Real Mérida. BOTTURA & BACK ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ Το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Dubai ανακοίνωσε πρόσφατα δύο μεγάλα ονόματα μεταξύ των προσκεκλημένων του. Ο Massimo Bottura και ο Akira Back θα φιλοξενη- θούν στο Dubai Media City Amphitheatre, για να πα- ρουσιάσουν νέες γαστρονο- μικές τάσεις. 75% των Millennials είναι διατεθειμένο να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για βιώσιμα ή φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Ανέβασαν @dreaters_com Aπό τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Οκτω- βρίου 2022, θα είναι ανοιχτή η ψηφοφο- ρία, μέσω της πλατφόρμας dreaters.  @damienthibault1 To νέο πιάτο του Damien Thibault στο Savoy London είναι τo παρφέ φράουλας με μαρέγκα λεμονιού και σορμπέ βασιλικού. @houseofchef H αφίσα της ταινίας του Virgilio Martinez με τίτλο «Virgilio» μόλις κυκλοφόρησε.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=