Food Service τ. 150
28 • Tempeh Ρεβιθιού – Η ελληνική εκδοχή της ινδονησιακής μυκοπρω- τεΐνης Το tempeh είναι ένα παραδοσιακό ιν- δονησιακό φαγητό, που παρασκευάζεται από σόγια η οποία έχει υποστεί ζύμωση με τη βοήθεια μύκητα. Η ελληνική εται- ρεία Peace By Peas παράγει tempeh με βασικό υλικό το ελληνικό ρεβίθι. Το ελληνικό tempeh της Peace by Peas βραβεύτηκε στον διαγωνισμό καινοτομί- ας Trophy - Τροφή Challenge 2022, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Ήδη διακεκριμένοι Έλληνες σεφ, όπως είναι ο βραβευμένος με πράσινο αστέρι Michelin Τάσος Μαντής (Soil) και ο Πολυ- χρόνης Δαμαλάς, το έχουν συμπεριλάβει στα μενού τους, ενώ διατίθεται και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης βιολογικών προϊόντων στον διάδρομο με τα κατε- ψυγμένα τρόφιμα. «Τα μοναδικά προϊόντα ζύμωσης Peace by Peas μάς βοηθούν να είμαστε πιο δημιουργικοί και να προσφέρουμε νοστιμιά και αειφορία στα πιάτα μας» δήλωσε ο chef Τάσος Μαντής του Soil Restaurant. • The Vegetarian Butcher Το The Vegetarian Butcher είναι ο πα- ραδοσιακός κρεοπώλης από το παρελθόν με χορτοφαγικές προτάσεις από το σή- μερα. Το προϊόν μοιάζει τόσο με το κρέ- ας, που οι λάτρεις του δεν πρόκειται να στερηθούν τη ζουμερή υφή που έχουν συνηθίσει και δε θα επιβαρύνουν τον πλανήτη και τα ζώα. Δεν πρόκειται για υποκατάστατο αλλά για τον διάδοχό του. Άλλωστε, όπως τα άλογα έχουν αντικατασταθεί από μηχα- νήματα, έτσι και τα ζώα πρέπει να εξαιρε- θούν από την παραγωγή κρέατος. Αυτό είναι το μεγάλο βήμα για την αλλαγή: να εξαιρεθούν τα ζώα από την τροφική αλυ- σίδα και ταυτόχρονα να διατηρηθούν οι γαστρονομικές παραδόσεις με τα αγαπη- μένα, νόστιμα πιάτα. Το The Vegetarian Butcher εισάγεται στην Ελλάδα από τη Unilever σε 4 προϊόντα, το Raw NoBeef Burger, το Raw NoMince, το NoChicken Nuggets και το NoChicken Chunks. • VEGAN SCHNITZEL – Από την Garden Gourmet Τo Garden Gourmet Vegan Schnitzel είναι φτιαγμένο με βάση τη σόγια και είναι μια απολαυστική επιλογή για όσους αναζητούν μια εναλλακτική διατροφή. Έχει τη γνωστή γεύση του σνίτσελ, χωρίς ωστόσο να περιέχει κρέας, και είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία. Θα το βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα σούπερ μάρκετ, στον διάδρομο με τα κα- τεψυγμένα προϊόντα. • Vioblock Vegan - Φυτικό αναπλή- ρωμα βουτύρου από τη Violife Το VIOBLOCK είναι φυτικό αναπλή- ρωμα βουτύρου με κρεμώδη υφή, κα- τάλληλο για τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία. Περιέχει φυτικά έλαια, έλαιο καρύδας, βιταμίνες D2, B1, B2, B6, B12 και φολικό οξύ. Όσο οι προτιμήσεις των καταναλωτών οδηγούν προς την plant based διατροφή, η veganized εκδοχή των γνώριμων γεύσεων αγαπιέται όλο και περισσότερο από τους επαγγελματίες της εστίασης, που βρίσκουν μια συναρπαστι- κή ευκαιρία για ριζική ανανέωση. Επόμε- νος στόχος είναι να μάθουμε αν τελικά θα σώσουμε τον πλανήτη. < “Στα ράφια των υπεραγορών, πλέον, τα τρόφιμα με βάση τα φυτά είναι μοντέρνα, έξυπνα και κοινωνικά υπεύθυνα.” Plant-Based Εστιατόρια Peas Οι άνθρωποι του Peas προσφέρουν γρήγορο και νόστι- μο σπιτικό, χορτοφαγικό φαγητό, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, σε προσιτές τιμές, φροντίζοντας να ελαχι- στοποιούν το ενεργειακό τους αποτύπωμα, αποφεύγοντας το πλαστικό, επιλέγοντας συσκευασίες φιλικές προς το πε- ριβάλλον. Το φαγητό τους είναι street food αλλά όχι junk food. Στο μενού υπάρχουν πολλές γνώριμες γεύσεις σε veganized μορφή. «Epic Steak» από φιλέτο σεϊτάν, teriyaki tempeh και καυτερό κεμπάπ από φακές και ρεβίθια. Διεύθυνση: Φαλήρου 40, Κουκάκι - Αθήνα 117 42. Τηλ: 210 9218875 Γη Όραμα του εστιατορίου Γη είναι να αποτελέσει το ορ- μητήριο για την εξερεύνηση της ανεξάντλητης, γοητευτι- κής και πραγματικά νόστιμης plant based κουζίνας. Στο μενού υπάρχουν μόνο προτάσεις με ηθική για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πλανήτη. Ό,τι μπαίνει στην κουζίνα τους είναι προσεκτικά διαλεγμένο και καλλιεργημένο με φροντίδα, ενώ ό,τι βγαίνει για να σερ- βιριστεί είναι παρασκευασμένο από την αρχή. Φυτικά γάλατα, βούτυρα, κρέμες και τυριά, φύτρα και μικροφυ- τά, κράκερς, ψωμιά, κρούστες και wraps ετοιμάζονται καθημερινά από τους ίδιους, χωρίς συντηρητικά και άλλα πρόσθετα, χωρίς ζάχαρη ή άλευρα με γλουτένη, και στο τέλος της μέρας ανακυκλώνονται και κομποστοποι- ούνται, ελαχιστοποιώντας το οικολογικό τους αποτύπω- μα. Στο μενού υπάρχουν επιρροές από την ασιατική, την ισπανική, τη λιβανέζικη, τη μεξικάνικη και την ελληνική κουζίνα με τζατζίκι από σπιτικό, φυτικό γιαούρτι ξηρών καρπών, δικής τους παραγωγής. Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα 166 75. Τηλ: 210 9648512 CΟΟΚοoMÈLA GRILL Η κουζίνα του cookoomela πατά στη μεσογειακή δια- τροφή με plant based μετατροπές. Είναι το πρώτο vegan σουβλατζίδικο, και τη θέση του κρέατος έχει πάρει το μανιτάρι. Χρησιμοποιούνται επιλεγμένα υλικά από μι- κρούς παραγωγούς, με κριτήριο την ποιότητα και τη γεύση της πρώτης ύλης, με οικολογικές πρακτικές και σεβασμό στη φύση και σε όλα τα έμβια όντα. Στα τυλιχτά σουβλάκια κύριο συστατικό είναι ο γύρος μανιταριών ενώ υπάρχουν πιάτα με φυτική μαγιονέζα, φέτα από γάλα αμυγδάλου, σουτζουκάκια από φακή κ.ά. Διεύθυνση: Καλλιγά 6, Γκύζη. Τηλ: 210 6450700 operations
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=