Food Service τ. 150

3 O Ludwig Von Mises, Αυστριακός καθηγητής οικονομικών, ιστορικός και κοινωνι- ολόγος, έλεγε πως αποτελεί έργο της νέας γενιάς να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που ευνοούν τις αλλαγές. H μελέτη των διαφορετικών γενεών παρέχει στους ερευνητές τη δυνατότητα να αναλύουν τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε κάθε χρονική περίοδο. Επίσης, η διερεύνηση των συμπεριφορών γενεών, όπως είναι η Χ και η Υ, βοηθούν την κοινωνία αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους διαμορφώνονται απόψεις και κουλτούρες. Η γαστρονομία εί- ναι κοινά αποδεκτό πως βρίσκεται σε συνεχή τροχιά εξέλιξης, το οποίο αποδίδεται στην εκπαίδευση των στελεχών, στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος, αλλά και στην είσοδο νέων σεφ με φρέσκες ιδέες και διάθεση για πειραματισμό. Αυτή η άτυπη «εισαγωγή» ιδεών και κουλτούρας θεωρείται ως ο καταλύτης της νέας γαστρονομικής επανάστασης. Τα προσωπικά χαρακτηριστικά των νέων μαγείρων εξελίσ- σονται σε συστατικά στοιχεία του κλάδου της γαστρονομίας, διαμορφώνοντας τη νέα μαγειρική κανονικότητα. Ο πειραματισμός γίνεται βασική διεργασία του κύκλου της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ το ήθος, η ομαδικότητα και η συνεργασία κατακτούν την κορυφή της λίστας των απαραίτητων δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτει κάθε επαγγελματίας μπροστά και πίσω από τις κουζίνες. Το θέμα εξωφύλλου αυτού του τεύχους είναι αφιερωμένο στη νέα γενιά μαγείρων που έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στην εγχώρια εστίαση. Δέκα Millennials chefs και pastry chefs συστήνονται στο κοινό του περιοδικού, μοιράζονται τις ιστορίες τους και το όραμά τους για τη γαστρονομία. Λίγο πριν από το νέο έτος, η νέα γενιά δηλώνει παρούσα στις επαγγελματικές κουζίνες και δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες! Kαλή ανάγνωση! Κάθε αλλαγή του έτους σηματοδοτεί τη νέα αρχή. Στο επίκεντρο της αλλαγής τίθεται πλέον ο άνθρωπος και ειδικά οι Millennials που δείχνουν ότι ήρθαν όχι απλά για να μείνουν, αλλά για να κατακτήσουν την κορυφή. H AΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ: 015812 ΕΚΔΟΣΗ: COMPUPRESS Μ.A.Ε. Ροδόπης 19, 15344 Γέρακας, τηλ.: 2109238672 ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ: Digital Content Α.Ε. ΕΚΔΟΤΗΣ: Nίκος Μανούσος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Γιάννης Πατρίκος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ MARKETING: Λουκία Ταλιαδώρου ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ: Μάγδα Πειστικού ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Βάγια Μπιζιλιώτη ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ: Δέσποινα Προβιδάκη ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ DTP: Δημήτρης Μελένιος DTP: Αδάμ Σάμιος, Νατάσσα Αντωνιάδου ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ: Αρτεμησία Παπαδάκη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Παυλίνα Μπεθάνη ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Iωάννης Τζίφας ΕΚΤΥΠΩΣΗ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Μ. ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ISSN: 1108-9520 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress Μ.A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Mάγδα Πειστικού

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=